Oferte locuri de munca top

Construirea noului stadion din Hunedoara ar putea incepe anul viitor

Un pas important a fost realizat pentru construirea noului stadion de la Hunedoara.

Procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construire a fost demarată de către Compania Naţională de Investiţii.

”În cazul în care nu vor exista contestaţii la rezultatele licitaţiilor sau alte impedimente neprevăzute, eu sper ca lucrările efective pentru construirea noului stadion să poată începe în primăvara anului viitor”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 64,5 de milioane de euro (inclusiv TVA), finanţarea construcţiei fiind asigurată exclusiv din bugetul Companiei Naţionale de Investiţii.

Durata pentru proiectare va fi de 6 luni, iar durata de execuţie de 22 de luni.

Conform studiului de fezabilitate, noul stadion de la Hunedoara va avea 10.100 de locuri, parcare subterană, zone de acces (rutier şi pietonal) şi toate facilităţile şi dotările specifice unui stadion modern, de categoria UEFA 4 (spaţii de cazare pentru sportivi, restaurant – cantină, sală de fitness multifuncţională, instalaţie de nocturnă, suprafaţă de joc cu iarbă naturală, cu încălzire şi drenaj etc).

Cladire de invatamant noua, intr-un ansamblu educational privat

Odată cu demararea de către CNI a licitaţiei, Primăria municipiului Hunedoara va începe procedurile pentru demolarea vechiului stadion.

„Este un vis pe cale să devină realitate, la şase ani de la primele demersuri făcute în acest scop. În 2017, când am avansat ideea unui nou stadion la Hunedoara, mulţi au spus că aşa ceva este imposibil. Faptul că astăzi CNI a demarat procedura de licitaţie pentru construirea unui stadion nou în Hunedoara, dovedeşte contrariul. Hunedoara are nevoie de un stadion nou şi mă refer atât la oraş, cât şi la întregul judeţ”, a mai declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus