Oferte locuri de munca top

Va fi construita o fabrica de baterii pentru masini electrice, de 1,4 mld euro

O fabrică de baterii pentru mașinile electrice urmează să fie construită în țara noastră, aceasta fiind cea mai mare investiție în domeniu din România.

Investiția de 1,4 miliarde de euro va genera în final circa 8.000 de locuri de muncă.

Aceasta va fi realizată de către compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE).

Compania ABEE va dezvolta în Galați proiectul Romvolt, în speță construirea unei fabrici de producție de celule pentru bateriile proiectate pentru mașini electrice.

Noua fabrică va fi construită în Zona Liberă, pe o suprafață de circa 60 de hectare.

”Romvolt este proiectul de realizare a fabricii de baterii litiu-ion din Galați, cu o capacitate totală de producție de GWh și investiție totală de 1,4 miliarde de euro. Producția de baterii este crucială pentru UE datorită situației actuale a pieței în care China domină aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacități de producție în viitor pentru a satisface cererea europeană aflată în creștere.

Romvolt va furniza baterii în principal pentru industria auto, în România aflându-se Renault/Dacia și Ford, dar și pentru piața staționară, deoarece stocarea este necesară pentru tranziția la energie regenerabilă”, au transmis reprezentanții companiei ABEE.

Fabrica, cu aproape 6 mii mp scd, in curs de autorizare

„ Este o investiție majoră, de 1,4 miliarde de euro, pentru realizarea căreia s-a muncit destul de mult în ultima perioadă și care necesită eforturi și mai mari pentru a fi implementată. Nu a fost ușor să aducem acest proiect la Galați pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri, dar afirm cu satisfacție că, ajungând în acest punct al proiectului, orașul nostru și întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câștigat. Și prin această importantă investiție, Galațiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus