Oferte locuri de munca top

Preturile locuintelor: cat cer vanzatorii de apartamente  

Proprietarii apartamentelor oferite spre vânzare nu au mai mărit prețurile cerute în martie față de februarie.

În luna martie, la nivel național, suma medie solicitată de către vânzătorii de apartamente (noi și vechi) din România a stagnat, arătând o evoluție neunitară între orașele din țară, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro

În orașele mici și medii am asistat mai degrabă la scăderi de preț, în opoziție cu evoluția din marile orașe.

București

Prețurile cerute pentru vânzarea locuințelor din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,3%, până la 1.521 euro/mp.

În același timp, media de preț a unităților locative nou-construite a stagnat la 1.452 euro/mp.

Brașov

Apartamentele vechi s-au apreciat, în martie, cu 1,3%, la 1.531 euro/mp util. Pe de altă parte, locuințele nou-construite din Brașov s-au scumpit cu 4,6%, până la 1.857 euro/mp.

Cluj-Napoca

Prețul mediu cerut pentru locuințe din blocurile vechi a ajuns la 2.370 euro/mp (un plus de 1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un avans de 1,3% (până la 2.540 euro/mp).

Constanța 

Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate evoluții diferite: apartamentele vechi s-au scumpit cu 0,1% (la 1.446 euro/mp), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat o stagnare, la 1.625 euro/mp.

Nou ansamblu imobiliar, cu trei blocuri, in Capitala

Iași

În martie, locuințele din blocurile vechi ale Iașiului au consemnat o scădere ușoară, de -0,1%, la 1.374 euro/mp.

Pe de altă parte, pentru apartamentele nou-construite prețul mediu cerut a urcat cu 0,9%, la 1.358 euro/mp.

Timișoara

Cele două segmente de piață analizate au fost caracterizate, și aici, de evoluții diferite: prețurile solicitate pentru locuințele vechi s-au depreciat cu circa -0,2% (la 1.446 euro/mp), în vreme ce unitățile locative nou-construite au înregistrat o creștere de 2,2%, la 1.544 euro/mp.

Sibiu, Oradea, Craiova, Ploiești

În luna martie, așteptările vânzătorilor de apartamente din Sibiu au ajuns la o medie de 1.410 euro/mp util, ceea ce reprezintă un declin ușor în cuantum de -0,4% față de finele lui februarie.

În Oradea s-a înregistrat o creștere a prețurilor solicitate pentru vânzarea apartamentelor, de 1.4%, prețurile ajungând la o medie de 1.342 euro/mp.

În Craiova suma medie solicitată pentru un apartament a crescut cu 1,4% pe parcursul lunii martie (la 1.474 euro/mp util).

În Ploiești apartamentele au atins o medie de 1.067 euro/mp a prețurilor cerute, în scădere cu -1,3% față de februarie (de la 1.081 euro/mp).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus