Solplanet x AeroFix

Incepe proiectarea noului Spital Regional de Urgenta Craiova

Contractul de proiectare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost semnat de către ministrul sănătății Alexandru Rafila și primarul general al Craiovei, Olguța Vasilescu.

Valoarea obiectivului de investiții este de 603 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile.

În prima etapă a procedurii de atribuire a contractului de servicii de proiectare au depus oferte 9 asocieri formate din 54 de operatori economici.

Ofertă câștigătoare aparține asocierii turco-române N.K.Y. Mimarlik Mühendislik Inșaat Ve Ticaret Limited Șirketi (Lider) – Popaescu & Co SRL.

Valoarea contractului atribuit este de 25.743.600 lei fără TVA.

Primarul Craiovei a declarat: ”Proiectarea trebuie să fie finalizată în 12 luni, după care poate începe construcția. Am solicitat respectarea termenului contractual, dat fiind că oricum Craiova așteaptă de mulți ani acest spital regional, pe care am reușit să îl obținem pentru Craiova în perioada guvernului din 2015 care a înțeles că și Oltenia are nevoie de un spital.”

TOPUL CONSTRUCTORILOR

Conform celor prevăzute în studiul de fezabilitate și contractul de finanțare, lucrările de construire a Spitalului Județean de Urgență Craiova vor dura 48 luni. Obiectivul de investiții are o valoare totală de 2.847.124.805 lei și este finanțat prin POR 2014-2020 și POS 2021-2027.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Un comentariu;

  1. Chiriac said:

    De facut este bine ca se face acest spital dar sa vedem cum si cand? problema este de dotarea cu aparatura medicala si al dota cu doctori cu competente pt un asemenea spital.
    Doctorii de calitate sunt f. putini la noi asa ca mai bine facem un muzeu din el care sa prezinte istoria de ras a acestor spitale regionale.
    Atentie! Aici vioara nr.1 sunt doctorii nu Rafila sau Cercel si alti zisi prof.dr.in medicina care au intrat in politica pt. ca stiinta pt dansii nu mai are nici un secret Acest lucru este ca nu cunosc semnificatia cuvantului imun pt ca in zisa ,,pandemie” dansii acceptau ca imunitatea consta in a face boala si a transmite-o mai departe dar sub o forma mai usoara a bolii asta reprezenta imunitatea in viziunea marilor profesori mentionati). Dandu-se pe fata ca pe plan global ca a fost o afacere pe sanatate populatiei cu ajutorul politicienilor si acum pregatindu-se alta doza de vacin zisa mai eficienta ( a te pune pe butuci)
    Aceste spitale mai trebuiesc dotate si cu aparatura cat mai moderna si folosita de cadrele medicale din spital ,nu sa stea prin depozite fara a fi folosite pt ca afacerea era terminata si nu mai conta pt ce au fost cumparate dupa cum s-a aratat la tv .
    In situatiile de pandemii sau de alte situatii cacaracter profesional tehnic sau alt profil sa nu se face de politicienii nostrii care se baga in toate chiar daca nu se pricep ci de specialist de renume.
    Va urez numai bine latoti si sa reusim sa facem si aceste spitale.

Sus