Solplanet x AeroFix

Un tronson din A3 va avea un alt constructor, dupa 5 ani de lucrari

Contractul pentru realizarea tronsonului din Autostrada A3 cuprins între Chețani și Câmpia Turzii va putea fi semnat.

Aceasta după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația depusă de asocierea Drum Asfalt – Trameco (grup Selina).

Potrivit Asociaiei Pro Infrastructură, CNAIR ar fi obligată conform legii să semneze contractul cu asocierea Strabag – Geiger Transilvania. Aceasta cu toate că asocierea care a contestat rezultatul procedurii de achiziție publică ar putea să facă recurs la Curtea de Apel București.

Cine este castigatorul unui contract rutier de circa 8 mil euro

Lucrările pentru acest ultim segment de 15,70 km de pe ruta Nădășelu/Cluj-Napoca – Târgu Mureș au început în 2016. Însă pe parcursul a 5 ani constructorul desemnat inițial, Selina Grup, a realizat doar 40% din lucrări.

După rezilierea contractului, CNAIR a lansat o nouă licitație în iulie anul trecut. Aceasta a fost câștigată de un subsidiar al câștigătorului desemnat inițial, respectiv Drum Asfalt -Trameco.

Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat de Strabag – Geiger căruia i s-a dat dreptate în instanță. După reevaluarea ofertelor, CNAIR a desemnat în luna august anul curent această asociere austriaco-germană ca fiind noul câștigător.

Contracte rutiere de circa 59 mil euro, in disputa

Potrivit Asociației Pro Infrastructura, contractul are o valoare de 420,3 milioane lei fără TVA. Durata acestuia este de 21 luni, din care 3 luni de proiectare și alte 18 luni de execuție în teren și 10 ani garanție.

Finanțarea proiectului se va face prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pe lângă cele două oferte, în cadrul procedurii de achiziție publică a mai depus ofertă și  asocierea de firme Dimex-2000 Company (lider), Explan SRL, Alpenside.

Sus