Oferte locuri de munca top

Contract semnat pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si canalizare din Vrancea

Primul contract de servicii pentru noul proiect major de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea, etapa a III-a, a fost semnat.

Finanțarea se face din fondurile Uniunii Europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Contractul de servicii de proiectare, realizare studiu de fezabilitate și documentații de atribuire are o valoare de 53 milioane de lei fără TVA. Acesta a fost câștigat de asocierea de firme Ramboll South East Europe SRL (lider), Ramboll Danmark A/S, Ramboll Americas Engineering Solution INC și Ecoapă Design SRL.

Perioada de execuție a contractului este de 24 de luni.

În zilele următoare, după emiterea ordinului de începere a serviciilor, vor demara activitățile pentru realizarea Studiului de Fezabilitate la noul proiect de alimentare cu apă și canalizare, Masterplanul revizuit la nivelul întregului județ și pregătirea documentației de finanțare și a documentelor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea, etapa a III-a.

Vor incepe lucrarile la un proiect ingineresc de peste 13 mil euro

Noul proiect major pentru înființarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare se va derula în 54 de localități din județul Vrancea (plus UAT Vrancea), acolo unde în prezent nu există această infrastructură de utilități.

Directorul general al SC CUP SA, Gheorghe Vasilescu, a spus: ”Este un contract de prestări servicii foarte important, cu foarte multe localități din județul Vrancea, un proiect demarat în urma discuțiilor pe care le-am avut în cadrul CJ în urmă cu 1 an și jumătate, despre ce putem să facem pentru ca localitățile cu peste 2000 de locuitori să se poate conforma la angajamentele de mediu asumate de România la aderarea la UE.

Vor fi multe lucrări la rețelele de apă și canalizare, stații de pompare, îmbunătățirea surselor de captare a apei, racordarea unor localități la stațiile de epurare deja existente, astfel încât cetățenii din aceste localități să beneficieze de condiții civilizate, apă de calitate corespunzătoare normelor europene și epurarea apelor uzate, pentru a fi redusă la maximum poluarea râurilor”.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus