Oferte locuri de munca top

Va fi stabilit cu vor fi evaluate cladirile, vizual rapid

Ministerul Dezvoltării caută specialiști care să elaboreze metodologia de evaluare vizuală rapidă a clădirilor. Aceste servicii vor fi achiziționate prin procedura de achiziție directă.

Contractul pentru elaborarea ”Metodologiei de evaluare vizuală rapidă a clădirilor” are o valoare estimată de 132.500 lei fără TVA.

Durata contractului este de 7 luni de la data semnării, dar nu mai târziu la 15 noiembrie 2022.

Evaluările vizuale rapide efectuate la nivel sub-național (regional, local, zonal) vor fi utilizate de către autoritățile locale pentru a prioritiza și a selecta intervențiile în funcție de nivelul de vulnerabilitate seismică a clădirilor existente.

Prevederile reglementării tehnice se adresează autorităţilor administraţiei publice centrale și locale şi organelor de control, inginerilor cu pregătire specifică (inginerie civilă, inginerie structurală), arhitecților, proiectanților, responsabililor tehnici cu execuția, diriginților de șantier, studenților în domeniul ingineriei și arhitecturii.

Constructii cu aproape 12 mii mp, propuse spre demolare

În elaborarea metodologiei vor fi luate în considerare următoarele:

* configurarea unui instrument procedural de colectare a datelor relevante pentru evaluarea riscului seismic al clădirilor existente situate în zone de hazard seismic moderat și ridicat, pentru identificarea, inventarierea și caracterizarea tipurilor reprezentative (tipologiilor) de clădiri din punct de vedere al vulnerabilității seismice la nivel de UAT.

* elaborarea unor instrucțiuni de ghidare a personalului care va realiza evaluarea vizuală rapidă, prin care se vor detalia, cu prezentarea unor exemple ilustrative de recunoștere a acestora (schițe, fotografii), atributele considerate în procedura de examinare vizuală, precum și descrierea unor situații particulare ce pot fi întâlnite pe teren. Descrierea detaliată a tipologiilor reprezentative de clădiri existente va cuprinde în principal informații privind sistemul structural, materialul de construcție, anul/perioada construirii, regim de înălțime, precum și de alte caracteristici/elemente considerate relevante (zone înconjurătoare, neregularități structurale, integritate structurală), având în vedere că scopul metodologiei care face obiectul achiziției constă în evaluarea rapidă a fondului construit, considerând în general un comportament și intervenții similare pentru un tip reprezentativ de clădire.

* dezvoltarea unei matrici sau scheme logice de prioritizare a intervențiilor la nivel local/sectorial pe tipologii de clădiri reprezentative, care să asigure corelarea cu instrumentul procedural de colectare a datelor privind vulnerabilitatea seismică a acestora și să faciliteze procesarea și interpretarea acestora.

Durata maximă de elaborare a reglementării tehnice este de 6 luni de la data instrucțiunii de începere, inclusiv perioadele de avizare în Comitetul Tehnic de Specialitate (C.T.S.) și în Comitetul Tehnic de Coordonare Generală (C.T.C.G.).

Emiterea instrucțiunii de începere se va face numai după ce prestatorul a făcut dovada constituirii garanției de bună execuție, în ziua următoare dovedirii acesteia.

Criteriul de atribuire stabilit este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 18 aprilie 2022.

Elaborarea reglementării tehnice este parte din reforma R2.a „Adoptarea Strategiei naționale de reducere a riscului seismic și pregătirea cadrului de implementare inclusiv pentru măsuri integrate de renovare” din cadrul Componentei C5 Valul Renovării din Planul Național Național de Redresare și Reziliență.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus