Oferte locuri de munca top

Cum se raporteaza producerea de energie regenerabila

Raportarea datelor pentru monitorizarea promovării producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie (E-SRE) pe trimestrul I 2021 se realizează prin completarea datelor în trei tipuri de machete, disponibile pe Portalul ANRE.

Mai exact, este vorba despre:

* Macheta ESRE_CV: Macheta privind E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi se completează de către toți producătorii E-SRE care beneficiază de schema de sprijin prin certificate verzi.

Termen de transmitere: 15 mai 2021

* Macheta ESRE_tranzEE: Macheta privind E-SRE produsă se completează de toți producătorii de E-SRE (cu sau fără acreditare pentru schema de sprijin prin certificate verzi).

Termen de transmitere: 15 mai 2021

* Macheta ESRE_OpEc: Monitorizarea tranzacţiilor încheiate de operatorii economici cu obligaţie de achiziție certificate verzi se completează de operatorii economici cu obligație de achiziție certificate verzi.

Termen de transmitere: 15 mai 2021

Completarea și transmiterea machetelor

Completarea datelor se va face după descărcarea machetelor din portal-ul ANRE prin utilizarea user-ului și parolei primite de la ANRE. Încărcarea și transmiterea raportării se va realiza tot prin acest portal.

La deschiderea fișierului Excel aferent fiecărei machete, în cazul în care apare solicitarea „enable macros”, pentru funcționarea listelor derulante respectiv a calendarului, se va activa această comandă.

După fiecare încărcare pe portal se va verifica existenta unor mesaje de eroare. În cazul în care apar astfel de mesaje este obligatorie respectarea conținutului acestora.

Necompletarea câmpurilor obligatorii sau modificarea formatului machetei publicate va conduce la semnalarea de erori, neacceptarea încărcării formularului pe portal şi implicit la imposibilitatea de a fi procesat de ANRE.

În situaţia rectificării datelor din machetă din cauza unor erori depistate ulterior transmiterii fişierului către ANRE, se va retransmite fişierul tot prin portal până la termenul limită precizată. În cazul în care se fac retransmiteri pentru aceeași perioadă /acelaşi operator economic, în baza de date se va reține doar ultimul set de date transmis.

Producătorii de E-SRE, respectiv operatorii economici cu obligație de achiziție certificate verzi care nu au machete alocate sau nu dețin elemente de acces la portal-ul ANRE se vor adresa Serviciului Promovare Surse Regenerabile.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus