Solplanet x AeroFix

Zona verde din proiectul de pe str Povestei este respectata, sustine dezvoltatorul

Proiectul din strada Povestei din București a fost subiectul articolului Viitoare cladire cu 11 etaje in zona de parc. Referitor la acest articol, dezvoltatorul proiectului Vlad Micșunescu ne-a transmis câteva clarificări și mențiuni:

”Zona verde din proiect este respectată 100% și nu se propune nicio modificare. Este un culoar de trecere a aerului între Parcul Tineretului și Parcul Văcărești. Îl respectăm în totalitate. Locuim în zonă și nu vrem să ne batem joc de ea. Astfel, revin mai jos cu câteva clarificări și mențiuni care ar trebui luate în considerare de către oricine scrie sau dorește să afle mai multe despre proiect.
Proiectul Urbanistic Zonal aflat în dezbatere publică în aceste zile pentru terenul situat în Str. Povestei, Sector 4, București, în proximitatea Parcului Natural Văcărești este început în anul 2015 și a parcurs în acești ani toate etapele legale și încadrările terenului în Proiectul Urbanistic General al Municipiului București.

Conform acestuia terenul este în principal încadrat în zona CB3 – poli principali urbani – Văcărești, ce nu presupune nicio limitare pe înălțime a clădirilor, posibilitatea ocupării cu clădirii la 70% din teren și un coeficient de utilizare a terenului de 4.5, ceea ce se traduce în una din cele mai permisive încadrări din oraș.

Cu toate acestea, pentru că ne dorim dezvoltare unui proiect sustenabil, noi am propus un regim de înălțime limitat la 11 niveluri, un procent de ocupare maxim de 50% și un coeficient de utilizare de numai 3.5.
Numai parțial terenul este încadrat în zona V1a – Parcuri, grădini şi scuaruri publice orășenești şi fâşii plantate publice. În proiect, această zonă respectă încadrarea, terenul nefiind afectat de construcții ci numai de circulații și zone largi de vegetație.
Zona V1a prevăzută în P.U.G. se dorește a fi o zonă de circulație a aerului între Parcul Tineretului și Parcul Văcărești, parcuri pe care le prețuim atât în calitate de dezvoltatori, cât și în calitate de locuitori ai Sectorului 4.
Date fiind cele expuse respingem modul în care a fost redactat articolul referitor la proiectul nostru prin insinuarea unei afectări a unei zone de parc.
Zona Văcărești este una importantă pentru oraș fiind apropiată de centrul orașului, deservită de toate mijloacele de transport în comun, inclusiv 2 magistrale de metrou, dar a rămas nedezvoltată tocmai datorită procesului foarte îndelungat și greu de obținere a unei autorizații de construire condiționată de obținerea unui P.U.Z.”

 

 

 

Citiți și:

Peste 20 ha, pregatite pentru dezvoltarea unui centru comercial

Nou centru comercial, in pregatire, in Capitala

Proiect de ansamblu rezidential, de vanzare

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus