Solplanet x AeroFix

Ce estimeaza analistii financiari

În majoritatea lor, analiștii financiari anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală. Astfel, potrivit sondajului realizat de Asociatia CFA Romania

în ultima săptămână a lunii trecute, in jur de 90% dintre participanți cred că leul se va deprecia. Analiștii financiari estimează pentru orizontul de 6 luni un curs de mediu de 4,8989 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9424 lei/euro.

Totoodată, ei anticipează că rata inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iunie 2021/iunie 2020) va fi în medie de 3,00%.

De asemenea, peste 69% dintre participanți consideră prețurile proprietăților imobiliare din marile orașe ca fiind supraevaluate.

În luna mai 2020, Indicatorul de Incredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut față de luna anterioară cu 3,7 puncte până la valoarea de 36,0 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul a scăzut cu 15,5 puncte.

În ceea ce privește impactul economic al cornavirusului, cea mai mare parte a respondenților (38,8%) anticipează că acesta se va resimți puternic până în trimestrul I al anului viitor.

Rata șomajului la finalul anului 2020 este estimată la o valoare de 7,8%.

 

 

Citiți și:

Oferte reevaluate, pentru un contract rutier de peste 15 mil euro

Cand incepe construirea unui mare ansamblu rezidential

Devize mai mari pentru lucrari de tencuieli si zugraveli

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

 

Sus