Oferte locuri de munca top

Sediul IGSU va fi reabilitat

Indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea termică și modernizarea corpului C1 al sediului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din str. Dumitrache Banu, nr. 46, sector 2, București, au fost reaprobați ieri de Guvern.

În perioada următoare, va fi demarată procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția acestor lucrări. Valoarea exactă și durata de execuție a lucrărilor vor putea fi cunoscute după finalizarea procedurii de achiziție.

Valoarea estimată a investiției este de 69,3 milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, prin Compania Națională de Investiții, și de Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  din fondurile alocate anual cu această destinație, conform Legii Bugetului de Stat.

Clădirea IGSU a fost construită în anul 1968, cu regim de înălțime de S+P+7E+etaj parțial, accesul în clădire realizându-se prin corpul C.

Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic II, iar lucrările care vor fi realizate vizează sporirea rezistenței, rigidității și ductilității elementelor structurale, rezultând o asigurare corespunzătoare la acțiunile seismice.

În urma finalizării raportului de expertiză tehnică și a finalizării studiului de prefezabilitate, s-a optat pentru realizarea consolidării și modernizării Corpului C, în detrimentul demolării și reconstruirii.

Astfel, vor fi realizate următoarele lucrări:

  • consolidarea structurii fundațiilor;
  • suprabetonări armate pentru sporirea rigidității planșeelor;
  • consolidarea scărilor;
  • refacerea hidroizolațiilor;
  • termoizolarea clădirii;
  • refacerea detaliilor arhitecturale;
  • refacerea instalațiilor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus