Solplanet x AeroFix

Piata otelului in planurile Comisiei Europene

Au fost aprobate măsurile de salvgardare finale ale Comisiei Europene privind oțelul. Aceastea vin în urma creșterii importurilor de oțel cu 12% în 2018, fiind astfel necesarădezvoltarea unui mecanism eficient de apărare. Totuși, măsurile finale nu sunt și ideale, eficacitatea lor putând fi împiedicată.

„A fost important ca măsurile de salvgardare finale să fie aprobate de statele membre; acestea vor fi puse în aplicare până la data de 4 februarie 2019. În timp ce salutăm această aprobare, suntem totuși îngrijorați de faptul că forma măsurilor finale poate submina funcția lor de salvgardare „, a subliniat Axel Eggert, director general al EUROFER.

„Prin urmare, este esențială monitorizarea dezvoltării cererii de oțel a UE de către Comisia Europeană și să adapteze creșterea generoasă a cotelor de import fără taxe vamale în iulie 2019, dacă este necesar”.

Măsurile finale includ o „relaxare” imediată, prin creșterea mărimii cotei cu 5% (calculată pe anii de bază 2015-2017), cu încă 5% în iulie 2019, urmată de o creștere cu același procent în iulie 2020. Acest lucru, în ciuda faptului că cererea de oțel este de așteptat să crească cu doar 1% în 2019.

„Aceasta înseamnă că se poate înregistra o creșterea cotei de mai multe ori mai mare decât creșterea dimensiunii pieței, lăsând producătorii din UE să lupte pentru o cotă de piață în scădere. Importurile reprezintă deja aproximativ un sfert din piață, de la mai puțin de o cincime din istorie „, a adăugat dl Eggert.

De asemenea, măsurile finale prevăd cote specifice pentru fiecare țară, aplicabile principalilor exportatori de oțel către UE.

Totodată, măsura finală de salvgardare continuă să scutească anumite țări în curs de dezvoltare, deoarece cota lor de import a fost sub 3%, în pofida depășirii acestui prag în 2018.

 

 

Citiți și:

Teren pe malul unui lac din Capitala, pregatit pentru un mare ansamblu imobiliar

Cerere mai mare decat oferta, in cadrul unui proiect cu 23 blocuri

O zona de promenada din Capitala va fi amenajata cu 30 mil lei

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Un comentariu;

  1. Scridon Radu-Lucian said:

    OTELUL. In Romania industria siderurgica era dezvoltata, fiind in producator important al Europei de Est si nu numai . in acest domeniu se situa Combinatul Calarasi, care avea in plan producerea de sine de cale ferata pentru trenuri de mare viteza .S-a distrus totul, inclusive Institutul IPROMET in care activam. Deci??

Sus