Oferte locuri de munca top

Tehnic Asist a intrat in insolventa: care este planul societatii

Tehnic Asist SRL Botoșani, societatea cu cele mai multe contracte de lucrări de infrastructura și construcții câștigate, a intrat în insolvență. Compania susține că ”a simțit nevoia unui plan de reorganizare pentru a putea continua lucrările din contractele existente și pentru a găsi soluții în vederea demarării noilor proiecte la care ne-am angajat”. Această decizie este motivată atât de factori interni, dar și de factori externi, generați de situația mediului de afaceri din prezent.

”Intenția noastră de a accesa procedura de reorganizare judiciară s-a materializat printr-o cerere de deschidere a insolvenței, adresată Tribunalului Botoșani. Cererea societății noastre a fost admisă în data de 20 noiembrie 2018, fiind numit în calitate de administrator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. și stabilindu-se termenul limită pentru înregistrarea creanțelor la data de 7 ianuarie 2019”, au spus reprezentații societății.

Tehnic Asist își dorește să finalizeze proiectele în derulare și să continue colaborările începute. Pentru aceasta, firma botoșăneană susține că și-a propus ”redresarea societății în baza unui plan de reorganizare, pe parcursul căruia societatea să continue desfășurarea activității în condiții de business as usual”.

De asemenea, societatea își dorește să inițieze noi proiecte împreună cu partenerii și colaboratorii lor, asigurându-i pe aceștia că ”în viitor, beneficiind de sprijinul colaboratorilor, subantreprenorilor și angajaților noștri, vom reuși să menținem aceleași standarde de calitate”.

Compania de construcții nu este la prima problemă pe care o întâmpină.

În anul 2016, patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru complicitate la șantaj în formă agravată. Aceasta întrucât, în cursul lunii aprilie 2010, Mirel Vlas i-a solicitat lui Vasile Mircea Govor să îl sprijine în legătură cu atribuirea unor lucrări publice în favoarea firmei sale.

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

Patru blocuri si zece hale, langa Bucuresti

Cum vede un investitor imobiliar piata de anul viitor

Ce au refuzat autoritatile unui mare dezvoltator de spatii logistice

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus