Solplanet x AeroFix

Olguta Vasilescu a plecat de la Munca, dar nu a mai ajuns la Transporturi

ministerul-transporturilorPropunerea de remaniere a Guvernului este o soluție slabă, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis.

Cu toate aceastea președintele a emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate.

”Așadar, se revocă din funcția de membru al Guvernului miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor. Și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate” a spus președintele Iohannis.

Astfel, președintele Klaus Iohannis nu acceptat ca Lia Olguța Vasilescu să primească portofoliul de la Transporturi, dar a acceptat revocarea ei de la Ministerul Muncii. De asemenea, nu l-a acceptat pe Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltarii.

Iohannis a declarat că este în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost, și este în continuare, soluția înlocuirii acestui Guvern, care a creat foarte multe probleme României.

Depunerea jurământului a fost programată pentru astăzi, la ora 15:30,

Liviu Dragnea președintele PSD și premierul Viorica Dăncilă au anunțat aseară într-o conferință de presă remanierea Guvernului, respectiv opt modificări în cadrul echipei guvernamentale

Astfel, Ministerul Transporturilor urma să fie condus de Lia Olguța Vasilescu. ”Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârșit proiecte majore pentru România. Mă refer la legea salarizării, la legea pensiilor”, a afirmat premierul Dăncilă.

Pentru Ministerul Muncii, rămas vacant în urma numirii doamnei Olguța Vasilescu la Ministerul Transporturilor, a fost propus Marius Budăi. Este șeful Comisiei pentru Buget-Finanțe și Bănci. A fost director executiv la Casa de Pensii Botoșani, de asemenea, director al Agenției Județene pentru Prestații Sociale Botoșani.

La Ministerul Economiei, nominalizarea este Nicolae Bădălău.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale propunerea este Alexandru Petrescu, fost ministru în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

La Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost propus profesor universitar Daniel Breaz.

La Ministerul Tineretului și Sportului – Matei.Bogdan

La Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va reveni un fost ministru în echipa guvernamentală, este vorba despre Ilan Laufer.

La Ministerul Afacerilor Naționale a fost propus Gabriel Leș, care a mai avut funcția de ministru al Apărării.

 

Sus