Oferte locuri de munca top

A fost vandut centrul comercial Atrium Militari

 

Fondul de investiții Atrium European Real Estate a anunțat că a semnat un acord de vânzare a centrului comercial Atrium Militari din București. Valoarea tranzacției este de 95 milioane de euro. Cumpărătorul este MAS Real Estate Inc.

Valoarea de 95 milioane de euro reprezintă cu peste 9% mai mult decât valoarea contabilă la 31 decembrie 2017.

Tranzacția este supusă îndeplinirii anumitor condiții, care se așteaptă a fi finalizate până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2018.

Vânzarea centrului centrul comercial din România face parte din strategia curentă a Atrium de reechilibrare a portofoliului său geografic, către Polonia și Republica Cehă, pe care le consideră cele mai puternice economii din Europa Centrală.

De asemenea, Atrium își dorește centre comerciale de dimensiuni mai mari, bine stabilite în locații urbane puternice care domină zonele lor de captare.

Vânzarea vine după anunțul recent al companiei că a vândut 19 proprietăți, toate activele sale în Ungaria și a finalizat repoziționarea portofoliului său în Republica Cehă prin vânzarea pachetului său într-un centru comercial din Brno, Republica Cehă.

La începutul acestei luni, Atrium a semnat, de asemenea, un acord pentru vânzarea Atrium Saratov în Slovacia cu 10,3 milioane de euro, cu 9% peste valoarea contabilă, tranzacție pe care se așteaptă să o finalizeze în curând.

Liad Barzilai, directorul executiv al Atrium Group, a declarat: „Vânzarea Atrium Militari, unicul nostru activ românesc, reprezintă un alt pas important în strategia noastră de a ne reorienta portofoliul către centrele de retail și de agrement de înaltă calitate, în locații urbane puternice. Această vânzare, împreună cu vânzările noastre recente în Ungaria, ne lasă o ponderare sporită față de Polonia și Republica Cehă, unde avem o masă critică semnificativă și suntem mai bine plasați pentru a beneficia de eficiența și economiile de scară. ”

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

Sus