Oferte locuri de munca top

Pasajul Basarab, de 7 ani fara receptie la terminarea lucrarilor

Pasajul Basarab a fost deschis circulatiei in anul 2011 fara ca receptia la terminarea lucrarilor sa fie facuta, conform reprezentantilor Primariei Bucuresti.

Acestia sustin ca pasajul Basarab a fost deschis circulatiei in anul 2011, in momentul in care s-au finalizat partial lucrarile si s-au facut toate testele de rezistenta, dar fara sa fie facuta receptia la terminarea lucrarilor. Aceasta pentru că, la momentul inaugurarii, o serie de lucrari adiacente care faceau parte din proiect nu erau finalizate. Este vorba despre parcarea de sub pasaj, lifturi, trotuarul rulant etc.

Deschiderea pasajului fara receptia la terminarea lucrarilor a fost posibila pentru ca, pe vechiul regulament de receptie, prevazut in H.G.273/1994, beneficiarii lucrarilor puteau prelua si pune in functiune parti din lucrare.

In anul 2017 s-a constituit comisia de receptie la terminarea lucrarilor, formata din specialisti ai PMB, RATB, Administratia Strazilor si ai Inspectoratului de Stat in Constructii care, in urma verificarii lucrarilor executate si a documentelor suport, a decis expertizarea intregii lucrari.

Expertiza realizata de profesori universitari, ingineri de Univeristatea Tehnica de Constructii Bucuresti este finalizata, fiind depusa in data de 2 martie 2018 la Registratura PMB. Dupa analiza acestei expertize, comisia este in masura sa comunice rezultatele si masurile ce se impun.

Avand in vedere ca nu s-a facut receptia la terminarea lucrarilor, de mentenanta pasajului s-a ocupat constructorul. Fara receptie, primaria nu poate prelua in administrare pasajul si nu poate face investitii. Dupa finalizarea receptiei, pasajul va fi dat in administrarea Administratiei Strazilor care va remedia in regim de urgenta toate deficientele semnalate.

Reprezentantii PMB mai mentioneaza si ca Primaria Municipiului Bucuresti nu are nicio datorie fata de asocierea Astaldi-FCC Construction, toate situatiile de lucrari certificate de catre consultant au fost platite. Asocierea a actionat in instanta Municipiul Bucuresti in urma cu cativa ani, pentru plata unor lucrari suplimentare, neprevazute in contract. Dosarul se afla in prezent pe rolul instantelor de judecata.

In ceea ce priveste perioada de garantie a acestui obiectiv de investitii trebuie precizat ca aceasta nu a expirat, avand in vedere ca garantia se calculeaza de la momentul semnarii receptiei la terminarea lucrarilor.

 

Citiți și:

Viitor ansamblu cu peste 200 de apartamente in Sectorul 2

Peste 33 mil euro pentru lucrari de drumuri

Planuri pentru dezvoltarea de spatii logistice pe 28 ha, langa Bucuresti

Aproximativ 20 mii mp pentru construirea de locuinte in Bucuresti

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

 

Sus