Oferte locuri de munca top

Traseul autostrazii Ploiesti – Brasov difera de cel initial

În momentul de față, pentru porțiunea de autostradă dintre Predeal și Ghimbav există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2006. De asemenea, este și un certificat de urbanism emis de CJ Brașov pentru traseul de la momentul respectiv, traseu care lega autostrada de drumul național 1, între Ghimbav și Codlea.

Însă, traseul pus în discuție în prezent diferă de cel inițial, deoarece se oprește în DN 73, pe teritoriul administrativ al comunei Cristian și nu există nicio clarificare cu privire la legătura înspre Sibiu, după cum a explicat arhitectul-șef al CJ Brașov, Adrian Ibănescu.
Din 2006 și până în prezent, Consiliul Județean a mai eliberat două certificate de urbanism pentru porțiunea de autostradă Predeal – Ghimbav, în 2014 și în decembrie 2017, însă ambele au fost negative, având în vedere că Primăria Ghimbav, respectiv Primăria Cristian au formulat obiecții referitoare la traseu.

În cazul Primăriei Cristian, a fost vorba și  despre opoziția unor cetățeni care au depus memorii, reclamând faptul că „desenul” autostrăzii le afectează casele și proprietățile.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a avut ieri o întâlnire de lucru, la Râșnov, cu primarii și arhitecții-șefi din Predeal, Râșnov, Cristian și Ghimbav, localități aflate pe traseul autostrăzii Ploiești – Brașov, precum și cu reprezentanții locali ai CNAIR. Edilii prezenți au mai semnalat unele probleme la Predeal, în zona poligonului de biatlon, precum și la intrarea în Râșnov.
Pe de altă parte, reprezentanții CNAIR Brașov au susținut faptul că proiectul de construire a segmentului Râșnov – Cristian este deja făcut și există chiar o licitație adjudecată pentru execuție.
„Am concluzionat că fiecare unitate administrativ-teritorială de pe traseul autostrăzii Ploiești – Brașov trebuie să analizeze proiectul și impactul lui asupra comunității locale, și să formuleze propuneri concrete care să armonizeze necesitatea realizării acestui obiectiv vital cu interesele legitime ale locuitorilor. Propunerile vor trebui transmise până mâine, la CNAIR Brașov și la Consiliul Județean, urmând ca joi, 25 ianuarie, să aibă loc o discuție tehnică la Ministerul Transporturilor. În măsura atribuțiilor noastre, dorim să fim cooperanți și să venim în întâmpinarea proiectului, mai ales că se pare că există și voință, și putință, pentru realizarea lui”, a menționat președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

Citiți și:

Viitoare zona comerciala pe circa 7 ha in Bucuresti

Buget judetean de investitii, de peste 53 mil euro pe 2018

Monument istoric, in pregatire pentru reabilitare

Viitoare sala multifunctionala, construita pe aproape 5 mii mp

Aproape 14 mil lei pentru reabilitarea a doua poduri

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus