Solplanet x AeroFix

Creditele pentru locuinte trec de pragul de 59 de miliarde lei

Creditele pentru locuinţe acordate populaţiei au depășit pragul de 59 de miliarde lei în februarie 2017.

Din totalul de credite acordate 29,2 miliarde de lei sunt credite în valută iar 29,8 miliarde de lei este volumul creditelor acordate în moneda naţională, potrivit celei mai recente statistici a Băncii Naţionale a României.

Distribuţia în profil teritorial a creditelor pentru locuinţe arată că în afara Capitalei cele mai multe credite în lei au fost acordate în judeţul Cluj de peste 2 miliarde de lei, în judeţul Timiș de 1,8 miliarde de lei.

Volumul creditelor pentru locuinţe în lei era la sfârșitul lunii februarie de 1,3 miliarde de lei în judeţele Iași și Constanţa și de 1,1 miliarde de lei în judeţul Brașov.

Volumul total al creditelor pentru locuinţe acordate în București era la sfârșitul lunii trecute de 11,972 miliarde de lei.

Din totalul de 29,2 miliarde echivalentul în lei reprezentând credite pentru locuinţe în valută peste 12,65 miliarde echivalent în lei sunt credite pentru locuinţe acordate în București-Ilfov.

Clasamentul pe judeţe în funcţie de volumul acestora este condus de judeţul Cluj cu 1,64 miliarde de lei, Timiș cu 1,6 miliarde echivalentul în lei, Constanţa cu 1,4 miliarde de lei, Iași cu 1,2 miliarde de lei.

Cele mai mici valori ale creditelor pentru locuinţe sunt înregistrate în judeţele Giurgiu, Harghita, Covasna, Mehedinţi, Ialomiţa cu volume ale creditelor atât componenta în lei cât și cea în valută cuprinse între 60 de milioane de lei și peste 120 de milioane de lei, echivalentul a sub 10% din volumul înregistrat într-un judeţ din top 5.

 

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus