Solplanet x AeroFix

Bulgaria vrea refacerea proiectului South Stream

Bulgaria vrea să ia parte la proiectele rusești pentru tranzitul gazului prin Ucraina, a precizat directorul unei organizaţii private de proiectare a sistemului energetic.

Cu Rusia care ia în considerare suspendarea fluxului de tranzit prin Ucraina, sudul Europei și în special Bulgaria ar vrea să reînnoiască proiectul pentru gazoductul South Stream, a precizat Andrew Listovski, director al Energy Development Fund. Aceasta este o organizaţie neguvernamentală implicată în proiectarea dezvoltării sectorului energetic din Rusia.

În interviul acordat Andrew Listovski a amintit de cuvintele Președintelui Vladimir Putin care a precizat luna aceasta că South Stream poate fi reluat dacă Bulgaria poate oferi garanţii că proiectul nu va eșua.

“Toată lumea este teoretic gata pentru reluarea proiectului South Stream. Dar Rusia este gata să reînnoiască proiectul numai în prezenţa unor garanţii că investiţiile nu vor fi inutile”, a precizat sursa citată de novinite.com. Acesta a mai declarat că apreciază poziţia Rusiei ca fiind foarte raţională, economic eficientă și fundamentată politic.

Remarcile lui urmează declaraţiei atașatului comercial rus în Bulgaria care a declarat recent că există șanse pentru reluarea proiectului.
Rusia a anulat proiectul South Stream în decembrie 2014 ca urmare a opoziţiei UE și a învinovăţit Bulgaria pentru că nu a emis autorizaţii de construcţie pentru zona sa economică exclusivă.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus