Oferte locuri de munca top

Stadiul lucrarilor pe santierul Magistralei 5 de metrou

harta-metrou-bucurestiPe secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, din punct de vedere structural, stadiul fizic de execuție al stațiilor este de 90%, iar al tunelurilor și galeriilor de 95%. Termenul fixat de Ministerul Transporturilor și constructorii proiectului este mijlocul anului 2017 pentru deschiderea circulației pe Magistrala 5.

Ministrul Dan Costescu a declarat, ieri cu ocazia unei vizite pe șantier, că se fac  eforturi de către toate părțile implicate pentru devansarea acestui termen, față de sfârșitul lui 2017.

Stadiul lucrărilor la toate stațiile M5 de pe secțiunea Râul Doamnei – Eroilor:

Eroilor 2

Execuția structurii este realizată în proporție de 68%. În acest moment se lucrează la legătura dintre M5 și M1 și se efectuează excavații pentru stația de pompare. De asemenea se lucrează la soluţii pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto.

Academia Militară

Execuția structurii este realizată în proporție de 85%. Aceasta este ultima statie care va fi definitivată deoarece la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalaţiilor tehnologice utilizate la execuţia tunelurilor (benzi transportoare pentru materialul rezultat din excavaţia acestora pe întreaga secţiune aflată în execuţie) precum şi pentru introducerea materialelor pentru finalizarea tunelurilor (bolţari prefabricaţi pentru zona finală a a secţiunii, respectiv Eroilor 2 – Puţ de scoatere TBM situat în parcul Operei şi legătura Eroilor 2 – Magistrala 1)

Orizont

Execuția structurii este realizată în proporție de 98%. Traficul auto va fi reluat în totalitate în zona stației până la data de 15 iunie 2016, iar centrala de ventilaţie de pe interstația Orizont – Academia Militară (Stație PETROM), se va realiza până la sfârșitul acestui an.

Favorit

Execuția structurii este realizată în proporție de 97%. În această zona se va putea circula, la suprafață, fără restricții înainte de finalul anului 2016.

Drumul Taberei 34

Execuția structurii este realizată în proporție de 94%. De asemenea, în zona acestei stații, traficul rutier va putea fi reluat până la finele lui 2016.

Parc Drumul Taberei

Execuția structurii este realizată în proporție de 62%.

Romancierilor

Execuția structurii este realizată în proporție de 95%. Traficul autoturismelor în zonă va fi permis în totalitale în Trimestrul IV din 2016.

Brâncuși

Execuția structurii este realizată în proporție de 94%. Și aici traficul rutier va fi reluat fără restricții până în decembrie 2016.

Râul Doamnei

Execuția structurii este realizată în proporție de 51%. În prezent, se lucrează la devieri ale rețelei de canalizare, însă este nevoie de avizul Primăriei Sectorului 6.

Stația și Depoul Valea Ialomiței

Execuția structurii este realizată în proporție de 98%, iar finisajele în proporție de 24%. Traficul auto va fi redeschis după achiziția lucrărilor de iluminat public, estimată la începutul Trimestrului IV din 2016.

În acest moment, la toate stațiile se execută finisaje.

Proiectul a fost finanțat integral de la bugetul de stat până în luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finanțarea din fondurile structurale în cadrul POST 2007 – 2013 şi ulterior fazat în POIM 2014-2020.

 

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2016
Articole disponibile fara abonament – paginile 20 – 21, 30 – 31, 34 – 36, 38 – 39, 42 – 43, 45

Sus