Oferte locuri de munca top

Proiectul a două reactoare nucleare din Ungaria, dezbătut în România

Centrala_Atomica_Cernavoda_01Autorităţile române vor organiza în luna septembrie dezbateri publice în trei mari oraşe din ţară privind impactul de mediu al proiectului de construcţie a două noi reactoare nucleare la centrala Paks din Ungaria.

Dezbaterile publice vor avea loc pe 28 septembrie în Oradea, 29 septembrie în Timişoara şi 30 septembrie în Bucureşti, potrivit răspunsului dat de Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor la interpelarea deputatului PNL de Hunedoara Eleonora-Carmen Hărău.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii justificate privind documentaţia afişată spre consultare, la sediul  Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor la adresa  Bulevardul Libertăţii, nr.12, sector 5, Bucureşti, sau la adresa de e-mail: mihaela.macelaru@mmediu, până la data data organizării dezbaterilor publice.

Pe 24 aprilie 2015 România a primit din partea Ungariei Raportul de impact asupra mediului al proiectului şi alte documente precum: sumarul non-tehnic, procedura transfrontieră, completarea documentaţiei la cerinţa autorităţilor de mediu, raportul privind zgomotul, raportul privind calitatea vibraţiilor.

Proiectul prevede construirea a două noi reactoare nucleare cu puterea de 1.200 MW, care vor dubla capacităţile de producţie a centralei nucleare de situată la 100 de kilometri de Budapesta şi peste 190 de km de graniţa cu România.

Lucrările la cele două reactoare ar trebui să înceapă la începutul anului 2018. Valoarea investiţiei se ridică la peste 12 miliarde de euro din care 10 miliarde de euro provin din Rusia, în urma încheierii unui parteneriat ruso-ungar.

Sus