Solplanet x AeroFix

Achiziţiile CBRE pe piaţa logistică europeană

Modern_warehouse_with_pallet_rack_storage_systemLa 346 de milioane de euro se ridică valoarea  portofoliului de proprietăţi logistice achiziţionat de CBRE Global Investment Partners.

Din seria de achiziţii fac parte un număr de şapte centre logistice cu suprafaţa cumulată de peste 55 de mii mp situate pe principalele coridoare logistice din Franţa, Olanda, Spania şi Germania. Spaţiile au aparţinut TH Real Estate, intermediary pentru Warburg HIH Invest şi TIAA-CREF.

“Ne aşteptăm ca noul portofoliu să ofere un venit atractiv investitorilor noştri în timp ce partenerul nostru operaţional îşi poate creşte veniturile operaţionale”, a declarat Jeremy Plummer, Director al CBRE Global Investment Partners, citat de europaproperty.com

“Să combini proprietăţi ale mai multor fonduri de investiţii într-un singur portofoliu cere un grad înalt de expertiză în domeniu şi creşte complexitatea. Acest lucru a asigurat faptul că investitorii vor primi cel mai bun venit posibil în actualele condiţii de piaţă. “ a precizat Eitel Coridab, MD al Warburg-HIH Invest Real Estate GmbH.

Reprezentantul TH Real Estate a explicat că noua achiziţie este profitabilă pentru ambii actori implicaţi având în vedere avalanşa de capital orientată către sectorul logistic în combinaţie cu asamblarea unui portofoliu atractiv.

Sus