Solplanet x AeroFix

Potenţial de 1,3 trilioane de euro pentru proiecte europene

IMG585Uniunea Europeană are un potenţial de investiţii de aproximativ 1,3 trilioane de euro care ar putea merge către 2.000 de proiecte, se arată într-un raport al organizaţiei EU Task Force.

Proiecte în valoare de 500 de miliarde de euro ar putea fi implementate în următorii trei ani, potrivit comunicatului emis de Banca Europeană pentru Investiţii.

Multe proiecte întâmpină dificultăţi financiare, legislative sau de altă natură, se mai arată în raport.

“Raportul de azi arată o nevoie enormă de investiţii pentru proiecte viabile care ar putea ridica economia Europei. S-a produs un scurcircuit între investiţiile disponibile şi proiectele credibile. Acum facem un pas important pentru a le reconecta”, a declarat vicepreşedintele Jyrki Katainen, responsabil cu Forţa de muncă, Investiţiile, Creşterea economică şi Competitivitatea.

Raportul se concentrează asupra proiectelor cheie din cunoaştere, inovaţie, economie digitală, piaţa energetică, infrastructura de transport, infrastructura socială, mediu şi resurse.

“Lista întocmită de Task Force demonstrează că există suficiente oportunităţi de  investiţii în Europa. BEI ar putea finanţa proiectele de pe listă sau oricare altul care îndeplineşte criteriile de viabilitate şi relevanţă strategică.”, a declarat Preşedintele BEI Werner Hoyer.

Specialiştii EU Task Force recomandă o mai mare transparenţă a proiectelor şi promovarea oportunităţilor de a investi.

Sus