Solplanet x AeroFix

Incepe modernizarea drumului Seica Mare – Seica Mica

1776.JPG Predarea-primirea amplasamentului pentru inceperea lucrarilor de modernizare a Drumului Judetean 142J, care face legatura intre DN14 si DN14B, a avut loc in aceasta saptamana.
Proiectul de modernizare, de peste 7,5 milioane de lei, prevede lucrari complexe de refacere a infrastructurii si suprastructurii pe toata lungimea DJ 142J, de aproape 8 kilometri.
Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a declarat:
„Este continuarea proiectelor strategice pe care Consiliul Judetean le are pentru perioada 2012-2014 si inseamna conditii mult mai bune pentru locuitorii din zona, nevoiti sa strabata cei 8 kilometri pe un drum de pamant si piatra.”
Lucrarile de modernizare vor fi asigurate de S.C. Multipland s.r.l. din Odorheiu Secuiesc, care a oferit un pret de 6,56 milioane lei fara TVA. Procedura de achizitie pentru executantul lucrarii s-a finalizat in luna aprilie.
Din punct de vedere tehnic, modernizarea DJ 142J inseamna refacerea completa a 3,5 km de drum de pamant (excavatii, fundatie cu balast si piatra si asflatare), iar pentru 4,3 km de drum de piatra, refacerea infrastructurii si asfaltare. In acelasi timp, podurile din Seica Mica vor fi refacute. Unul, care a iesit din perioada de exploatare, va fi demolat si reconstruit altul nou, iar pentru cel de-al doilea pod sunt prevazute lucrari de renovare. Termenul de predare a intregii lucrari este decembrie 2015.
Cea mai mare parte a acestei investitii multianuale este asigurata cu fonduri de la bugetul judetului.

Sus