Solplanet x AeroFix

Soravia pregateste un nou proiect de birouri in Bucuresti

1567.jpg Dezvoltatorul austriac Soravia, cunoscut pentru proiectul imobiliar Metropolis, intentioneaza sa investeasca in acest an 80 de milioane de euro pe piata imobiliara din Bucuresti. Austriecii vor sa lanseze in joint-venture un nou proiect de birouri, cu o valoare de aproximativ 65 de milioane de euro. Acesta va fi similar complexului Metropolis, a precizat Hanno Soravia, unul dintre cei doi proprietari ai grupului Soravia.
De asemenea, Soravia pregateste Planul Urbanistic Zonal pentru constructia unui parc de retail, ce urmeaza sa fie dezvoltat pe un teren de 27 de hectare situat la intrarea autostrazii Bucuresti-Ploiesti in Capitala. Proiectul va demara dupa finalizarea lucrarilor la autostrada, a mentionat domnul Soravia.
Cea mai recenta investitie a grupului austriac in Romania a vizat finalizarea procesului de reconversie a hotelului Starlight Suites din cadrul Metropolis Center in spatii de birouri. Noul corp, denumit Metropolis Bravo, are o suprafata inchiriabila de 5.500 de metri patrati si dispune de finisaje si dotari standard, incadrate in clasa B+. Reconversia a presupus o investitie de aproximativ 1,5 milioane de euro.
Dezvoltatorul a fost motivat sa schimbe functiunea corpului de cladire de faptul ca spatiile de birouri pot genera, prin inchiriere, venituri de 14 euro pe mp pe luna (cat reprezinta chiria solicitata de proprietar), in timp ce spatiile hoteliere asigurau, in medie, doar 5 euro pe mp pe luna. In plus, Bucurestiul se confrunta cu o supraoferta de spatii de cazare, argumenteaza Lorenz Tragatschnig, Managing Director Soravia Romania.
Dezvoltatorul a inchiriat deja 35% din noul corp de birouri si poarta negocieri pentru inca 20-25% din suprafata. „Credem ca pana la sfarsitul anului majoritatea spatiilor vor fi inchiriate”, a adaugat domnul Tragatschnig.
Complexul multifunctional Metropolis Center, situat pe Bd. Iancu de Hunedoara, dispune in prezent de o suprafata totala inchiriabila de 19.000 de metri patrati, dintre care 11.000 mp sunt destinati spatiilor de birouri de clasa A, in corpul Metropolis Alpha iar 5.500 mp sunt destinati birourilor de clasa B+, in noul corp Metropolis Bravo, la care se adauga zona de retail si restaurante.

Sus