Oferte locuri de munca top

Lucrarile la spitalele „Dr. Victor Gomoiu” si „Foisor”continua

Primarul Capitalei Sorin Oprescu va continua in acest an investitiile in domeniul sanitar. Noi sume au fost alocate pentru continuarea lucrarilor la spitalele „Dr. Victor Gomoiu” si „Foisor”.
Lucrarile la modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu” presupun constructia unui nou spital iar costurile pentru realizarea acestuia sunt finantate integral de Primaria Capitalei. Noul spital va avea sase etaje, o capacitate de 278 de paturi, si o crestere a numarului de sali de operatie de la 2 existente la 10. De asemenea, noua unitate medicala va avea o parcare cu o capacitate de 119 locuri, dintre care 5 pentru ambulante.
In anul 2013 s-au executat lucrari de structura (etajul 6 inclusiv), in 2014 se vor continua lucrarile de structura, finisaje, instalatii, furnizare de echipamente medicale, iar in anul 2015 lucrari de retele exterioare, drumuri in incinta, parcari, furnizare de echipamente medicale, testare si dare in folosinta.
Pentru realizarea lucrarilor de reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului Spitalului „Victor Gomoiu” in acest an a fost alocata suma de 5,26 milioane lei. In total investitia se va ridica la 10,52 milioane lei.
In vederea aducerii la standarde europene a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie si TBC Osteoarticular „Foisor” prin reabilitare, modernizare si dotare cu aparatura si echipamente performante se va restructura incinta, in mai multe etape succesive, pe urmatoarele principii: pastrarea cladirii cu valoare arhitecturala (Corp A) la care se vor realiza lucrari de consolidare, restaurare si refunctionalizare si desfiintarea celorlalte cladiri din incinta care nu au valoare istorica sau ambientala si care, datorita sistemului structural si degradarilor inregistrate, nu pot fi refunctionalizate in conditii de eficienta.
Pe terenul din incinta care va deveni liber in urma lucrarilor de desfiintare vor fi integrate corpuri noi de cladire cu o distributie functionala adecvata activitatilor spitalicesti si care vor fi in legatura cu corpul de cladire mentinut.
Prin realizarea investitiei propuse se vor realiza conditiile unui act medical la standarde europene in conditiile asigurarii unui confort maxim al pacientilor.
In acest an au fost alocate 6,34 milioane lei pentru continuarea lucrarilor de reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Foisor. Valoarea totala a lucrarilor este estimata la suma de 21,6 milioane lei.

Sus