Solplanet x AeroFix

Guvernul a votat bugetul ANL

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va avea in acest an un buget de venituri si cheltuieli in valoare de 195,22 milioane lei, potrivit unei hotarari de Guvern adoptate in cadrul sedintei de ieri, 19 februarie.
In prezent Agentia desfasoara patru programe de constructie locuinte.
Cel mai cunoscut dintre acestea este cel de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. Programul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care nu isi permit sa cumpere sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera.
Agentia are deschise la ora actuala 41 de santiere unde se construiesc locuinte pentru tineri.
Pana la jumatatea lunii ianuarie ANL construise 31.100 de locuinte pentru tineri, dintre care fusesera vandute 622, iar alte 80 de locuinte se afla in diverse stadii ale procesului de vanzare. Prin programul „Locuinte prin credit ipotecar” se pot construi atat apartamente cat si case individuale pe terenuri puse la dispozitia ANL de catre consiliile locale pe durata executiei lucrarilor. De asemenea, consiliile locale asigura utilitatile pentru cartierele cu locuinte construite prin acest program.
Un al program implementat de ANL este „Renasterea satului romanesc” ce se adreseaza personalului didactic, medicilor, asistentilor medicali si politistilor care isi desfasoara activitatea in mediul rural. Agentia va construi in fiecare comuna din Romania maximum 10 case pe care le va preda autoritatilor locale.
De asemenea ANL desfasoara un program de constructie locuinte pentru romi. Sunt vizate 11 localitati in care se vor construi module cu regim de inaltime parter, insumand 7 apartamente/modul.

Sus