Oferte locuri de munca top

98 mil lei, ajutor de stat pentru cinci companii

Cinci companii s-au alăturat beneficiarilor de finanțare în schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore. Acordurile, încheiate cu Ministerul Finanțelor Publice, au fost semnate la data de 28 decembrie 2018.

În total, au fost acodate peste 97 milioane lei celor cinci societăți, după cum urmează:
*Pet Star Recycling SRL – proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producția de granule și fulgi din reciclarea deșeurilor PET pentru fabricarea flacoanelor PET, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 39,5 milioane de lei.
*Varta Microbattery SRL – proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție pentru acumulatori și baterii pentru aparate auditive ce vor fi obținute prin noi tehnologii de fabricație, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 25,3 milioane de lei.
*President Premium Medcenter SRL -proiectul vizează înființarea unui spital de recuperare medicală (neurologică și ortopedică) prin realizarea unei construcții și achiziționarea de echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 15,6 milioane de lei.
*GMB România Auto Industry S.R.L. – proiectul vizează înființarea unei noi unități de producție pentru componente de motor automobile (pompă de apă si corp valvă), prin realizarea unei construcții și achiziționarea de instalații tehnice și echipamente, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,9 milioane de lei.
*Oil Services Limited Eastern Europe S.R.L.- proiectul vizează înființarea unui nou amplasament de producție pentru fabricarea de piese metalice și subansamble componente din metal pentru utilaje utilizate în industria extractivă petrolieră, iarvaloarea ajutorului de stat aprobat este de 7,67 milioane de lei.

Proiectele aprobate au o valoare totală de peste 230 milioane de lei. Aceste proiecte vor contribui cu 103,3 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Pentru a facilita accesul la finanțare pentru cât mai multe proiecte de investiții cu impact major în economie, MFP a adoptat o serie de modificări de flexibilizare și simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, una dintre cele mai importante este diminuarea plafonului minim al proiectelor de investiții eligibile la 1 milion de euro.

 

 

 

Citiți și:

160 apartamente vor fi construite in București

Unda verde pentru trei noi proiecte rezidentiale in provincie

A fost autorizat un imobil ce va fi edificat de ruda unei renumite sportive

Planuri pentru construirea unui nou stadion

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

 

Sus