Oferte locuri de munca top

9 monumente istorice primesc 17 mil euro nerambursabili

Au fost selectate pentru finanțare proiectele din cadrul apelului pentru Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice. În total, valoarea finanțării celor 9 proiecte este de aproximativ 17 milioane de euro.

Apelul a fost deschis în perioada 5 iunie – 12 noiembrie 2019.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 16.000.000 euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 euro și 2.000.000 euro, reprezentând 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), unitățile administrativ-teritoriale, ONG-urile și IMM-urile.

Apelul de proiecte a intrat sub incidența normelor europene și naționale privind acordarea ajutorului de stat, avizată favorabil de către Consiliul Concurenței.

În cadrul apelului au fost depuse în EMSC 27 cereri de finanțare în valoare totală de 206.631.387 lei reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată, respectiv 280.166.849 lei reprezentând valoarea totală eligibilă solicitată.

În urma evaluării administrative și a eligibilității 7 proiecte au fost respinse ca neconforme, iar 20 au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, 17 proiecte au obținut un punctaj egal cu sau mai mare de 70 de puncte, iar 3 proiecte nu au întrunit pragul minim.

 

Descărcați aici Lista proiectelor finantate si Lista proiectelor aflate pe lista de asteptare

 

 

 

 

 

Citiți și:

Terenul de langa un centru comercial, pregatit pentru noi dezvoltari imobiliare  

Hala, cu aproape 6 mii mp scd

Proiect pentru realizarea unui complex industrial

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus