Oferte locuri de munca top

80 mil euro pentru platile din POIM si POR

Pentru eliminarea blocajului financiar ca urmare a imposibilității efectuării plăților către beneficiarii din POIM și POR, va fi alocată suma de 80 milioane euro din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Aceasta va acoperi deficitului de finanțare existent la nivelul autorităților de management pentru Programul Operațional Regional și pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

În acest sens, Guvernul urmează să aprobe astăzi alocarea sumei de 400.000 mii lei (echivalentul a 80 milioane euro) pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru onorarea cererilor de plată/rambursare depuse de beneficiari și pentru acoperirea parțială a sumelor indisponibile la momentul actual.

În prezent, pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 și Programul Operațional Infrastructură Mare, MIPE are în procesare cereri de plată/rambursare pentru care se estimează că suma care trebuie suportată de la bugetul de stat în perioada imediat următoare (aproximativ o lună) este de 200.000 mii lei pentru fiecare program.

Suplimentarea va ajuta la evitarea riscului de dezangajare a fondurilor UE și respectarea calendarului de închidere a programului operațional pentru care eligibilitatea cheltuielilor este limitată de plățile efectuate de beneficiari până la 31 decembrie 2023.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus