Oferte locuri de munca top

7 oferte depuse pentru proiectarea drumurilor din Oradea

Șapte oferte au fost depuse pentru elaborarea proiectelor tehnice aferente drumurilor din Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor. Astfel, urmează realizarea a trei centuri și reabilitarea unui drum județean, proiecte a căror valoare este estimată la 40 milioane de euro.

Perioada de depunere a ofertelor privind elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiții pentru lucrarea „Reabilitare DJ 767E Oșorhei-Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L= 12.700 km) județul Bihor” și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru obiectivul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”, s-a încheiat.

Cele 7 firme și asocieri de firme care au depus oferte sunt:

* DP Cons SRL;

* Proiect-Construct Regiunea Transilvania;

* Proexco SRL;

* Aduro Impex;

* Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL;

* Asocierea Precon Transilvania SRL (lider) și Aquacons;

* Asocierea  East Water Drillings (lider) și 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SPA.

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” prevede reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12.7 km) și realizarea centurilor Oșorhei (5.8 km), Sântandrei (5 km) și Nojorid (8.4 km).

Documentația tehnică a fost pregătită în parteneriat cu primăriile din zona limitrofă a Oradei (Oșorhei, Nojorid și Sântandrei) și Zona Metropolitană Oradea. Aceasta a realizat anul trecut studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare.

Valoarea totală a achiziției este de 2.716.894 de lei, fără TVA.

Județul Bihor va beneficia de 340.000 de euro, fonduri europene, pentru proiectele tehnice. După această etapă, execuția centurilor ar urma să fie finanțată prin Programul Operațional Regional.

,,Acest proiect ar permite exportul de prosperitate dinspre Oradea în direcția unui perimetru extern de 20-30 km. Estimăm că valoarea acestor trei proiecte se va ridica la aproximativ 40.000.000 de euro. Am hotărât să facem aceste schimbări pentru ca zonele din județul Bihor să aibă o accesibilitate mai bună în așa fel încât să se dezvolte județul și, de asemenea, să existe un impact economic semnificativ asupra dezvoltării prin aceste investiții care vor fi realizate.”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Celelalte două centuri pentru care s-au întocmit studii de fezabilitate, respectiv Biharia şi Paleu, vor fi realizate de Primăria Oradea. De asemenea, legătura între Sânmartin şi Oradea se va realiza în perioada următoare prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus