Solplanet x AeroFix

7 ofertanti pentru devierea canalului Beselcin din Brasov

Șapte oferte au fost depuse pentru contractarea proiectului privind lucrările de deviere a canalului Beselcin şi de montare a sistemului de protecţie perimetrală la Aeroportul Internaţional Braşov.

Proiectul „Execuţie deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces – etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică), etapa a III a AIBG” se află acum în procedura de achiziție.

În prezent, în etapa de evaluare sunt documentaţiile depuse de patru ofertanţi unici şi trei asocieri de firme: Eren Cons, Meva Concept, Imfalt Yol Yapi Sanayi Ticaret AS, Morani Costruct, Asocierea Consal SRL – RS Activ, Asocierea Viarom Construct – Electrogrup şi Asocierea Eldiclau Prest – Helinick.

Toate firmele şi asocierile participante propun unul sau mai mulţi subcontractanţi, având în vedere că urmează a fi realizate patru tipuri de lucrări:

* construirea drumului tehnologic perimetral şi acceselor la echipamentele de radionavigaţie;

* construirea împrejmuirilor şi porţilor;

* devierea canal colector Beselcin;

* montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică).

„Aeroportul Internaţional Braşov este cel mai important proiect investiţional al Judeţului Braşov. De aceea, facem toate demersurile pentru ca partea de construcţie a infrastructurii aeroportuare şi cea de operaţionalizare să fie terminate anul viitor. Dispunem de fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrările pe care le avem în derulare, precum şi toate dotăţile cu echipamente pe care le mai avem de făcut şi ne dorim, la fel ca toţi braşovenii, ca în cursul anului 2021 să începem operarea Aeroportului de la Ghimbav”, afirmă preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 28.662.641 de lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus