Oferte locuri de munca top

7 miliarde de euro pentru proiecte-cheie de infrastructura

New Vehicles Old Railway Station Nordhausen Platform

7 miliarde de euro sunt puse la dispoziție de Comisia Europeană pentru proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor, printr-o cerere de propuneri lansată în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi.

Majoritatea proiectelor finanțate în cadrul acestei cereri de propuneri vor contribui la creșterea sustenabilității rețelei globale de transport, precum și la îndeplinirea de către UE a obiectivului prevăzut în Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90 % până în 2050.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Majorăm masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, până la 1,5 miliarde de euro. Pentru prima dată, sprijinim și proiecte prin implementarea cărora rețelele noastre transeuropene de transport să fie adecvate pentru dubla utilizare, civilă și în scop de apărare, și să îmbunătățească mobilitatea militară în întreaga UE.”

UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient și interconectat, atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri.

Acesta trebuie să includă o rețea feroviară de mare viteză la prețuri accesibile, o infrastructură abundentă de reîncărcare și de realimentare pentru vehicule cu emisii zero și automatizare sporită pentru o mai mare eficiență și siguranță.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus