Oferte locuri de munca top

7 miliarde de dolari vor fi investite în sectorul energetic

1024px-2006_0610Rovinari0101Principalele proiecte care vizează construcţia sau modernizarea unor centrale electrice vor atrage în România investiţii de cel puţin 7 miliarde de dolari. “Cu siguranţă 2015 va fi anul cel mai bun pentru dezvoltarea energiei din România”, a declarat premierul Victor Ponta cu ocazia semnării acordului între Complexul Energetic Oltenia și China Huadian Engineering pentru realizarea unui grup energetic de 500 MW la Rovinari.
Proiectul de la Rovinari presupune o investiţie de aproape un miliard de dolari USD.
În paralel, la Complexul Energetic Hunedoara se vor derula investiţii pentru retehnologizarea unui grup al termocentralei Mintia – Deva, lucrare în valoare de 270 milioane de euro, pentru care a fost deja semnat un acord cu partea chineză.
De asemenea, mai mulţi investitori şi-au manifestat interesul şi au intrat în procedura de selecţie pentru realizarea centralei de pompaj de la Tarniţa, proiect cu o valoare estimată la peste 1,5 miliarde de euro.
Nu în ultimul rând, a avansat proiectul privind finalizarea grupurilor III şi IV de la atomocentrala Cernavodă, în care investitorul chinez selectat va investi peste 4 miliarde de dolari USD.
“Pe termen mediu şi lung, 15-20 de ani, România va avea asigurată nu doar producţia pentru piaţa internă, ci şi capacitatea de a exporta, cel puţin in regiune”, afirmat Victor Ponta.
În opinia sa, singurul lucru care lipseşte acum este investiţia în infrastructura de transport a energiei electrice. În acest sens, Transelectrica a păstrat tot ceea ce a acumulat in această perioadă pentru a investi in infrastructura de transport. Prioritatea absolută este dată de infrastructura de transport a energiei electrice spre Republica Moldova, dar şi spre toate celelalte zone din perimetrul Balcanilor.

Sus