Oferte locuri de munca top

7 mil euro pentru infrastructura rutiera din zonele calamitate

Guvernanții vor acorda primăriilor aflate în zone calamitate din mai multe județe ale țării aproximativ 7 milioane de euro (peste 32,6 milioane de lei) din Fondul de intervenție prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute pe raza mai multor județe, precum și topirea zăpezii au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor și digurilor.

Fondurile sunt necesare având în vedere situaţia gravă cu care se confruntă persoanele afectate de calamităţi naturale în județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Tulcea.

Deși în documentațiilor transmise de instituțiile prefectului și de consiliile județene erau cuprinse și multe proprietăți private, banii nu vor putea fi folosiți pentru pagubele produse la obiectivele aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Aceasta pentru că prin intermediul Ministerului Dezvoltării, din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, se pot aloca sume doar pentru pagubele produse la obiectivele aflate în proprietatea unităților administrativ-teritoriale.

Localități din județele menționate au fost afectate de precipitaţii sub formă de averse, cu regim torenţial, însoţite de descărcări electrice, precum și de viiturile formate ca urmare a topirii zăpezii.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor și topirea zăpezii au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Tulcea.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate.

 

Citiți și:

Proiecte pentru construirea a peste 230 de apartamente in 17 cladiri

Blocuri cu 10 niveluri si case individuale in mediul rural

Un drum din centrul tarii va fi reabilitat cu 13 mil euro

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus