Oferte locuri de munca top

60 mil. euro fonduri suplimentare pentru cercetare si inovare

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene

Contractele de finantare pentru 17 proiecte aflate pe lista de rezerva a Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE)  au fost semnate. Fonduri in valoare de 60 milioane euro vor fi acordate prin POS CCE pentru implementarea unor proiecte de cercetare, dezvoltare si inovare.
Proiectele se aflau pe lista rezerva pentru operatiunea „Dezvoltarea infrastructurii CD existente si crearea de noi infrastructuri CD (laboratoare, centre de cercetare)”, axa prioritara 2 POS CCE – „Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate”.
Aceste noi finantari au fost acordate datorita suplimentarii bugetului apelului cu 50 milioane de euro, economii identificate in cadrul programului, la care s-au adaugat alte 10 milioane de euro, economii realizate in cadrul axei prioritare 2.
Referitor la contractele incheiate Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a precizat:
Suplimentarea bugetului alocat in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice pentru cercetare, dezvoltare si inovare si semnarea acestor contracte au o importanta extrem de mare pentru dezvoltarea infrastructurii publice in acest domeniu. Cercetarea, dezvoltarea si inovarea reprezinta motorul dezvoltarii unei societati bazate pe cunoastere in scopul asigurarii unei vieti mai bune pentru romani si a dezvoltarii economiei locale.
De cea mai mare finantare va beneficia proiectul„Laboratoare de cercetare pentru stocarea energiei” al Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice Ramnicu Valcea (35 milioane lei).
Aceeasi valoare este acordata si pentru realizarea Centrului de Cercetare, Inovare si Tehnologii pentru Materiale Noi, proiect implementat de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor.

Descarcati aici lista completa a proiectelor

Sus