Oferte locuri de munca top

6 ofertanti pentru un nou Terminal al aeroportului Timisoara

Șase firme și asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția Terminalului plecări curse externe al Aeroportului International Timișoara „Traian Vuia”.

Valoarea contractului a fost estimată la aproape 18 milioane de euro.

Contractul vizează servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.T.A.C, P.T, D.E.) și lucrările de execuție pentru edificarea unei construcții cu destinația Terminal plecări curse externe, precum și asigurarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului.

Investiția va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Contracte rutiere de peste 58 mil euro, pregatite de licitare

Cei șase ofertanți sunt:

  1. Ofertant unic: Strabag,
  2. Asociere: Concelex (lider de asociere), Metroul, Concelex Engineering SRL, Concrete & Design Solutions SRL,
  3. Asociere: Bog’art (lider de asociere), UTI Construction And Facility Management,
  4. Asociere: Kesz Constructii Romania (lider de asociere), Imsat Service Cluj SA, Aedificium Projektentwicklung, Dico și Tiganas birou de proiectare,
  5. Asociere: Eldiclau Prest (lider de asociere), Habau,
  6. Asociere: Constructii Erbasu (lider de asociere), Popp & Asociatii, Professional Tech Construct Design.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Ofertele vor fi evaluate în baza a doi factori, anume criteriul tehnic, cu o pondere de 51%, și prețul ofertei, cu o pondere de 49%.

Amplasamentul pe care se dorește a se realiza investiția are o suprafață de 27.900 de mp.

Va fi construit un nou corp de clădire, amplasat în continuarea terminalului pentru sosiri externe al aeroportului, care la această dată se află în faza de punere în funcțiune.

Noul terminal va avea o suprafață desfășurată de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri și bagaje, 7 lifturi de persoane și bagaje, 18 ghișee check-in, 6 posturi poliție de frontieră, 6 porți automate de scanare documente.

Contractul de finanțare din fonduri europene a fost semnat în vara acestui an. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 184,454mil lei, din care 93,60 mil lei sunt fonduri europene nerambursabile, 16,520 mil lei sunt asigurate prin bugetul de stat, iar suma de 74,33 mil lei se asigură din fonduri proprii.

Oficialii estimează că lucrările de construire vor demara la începutul anului viitor, după finalizarea procedurii de achiziție care va desemna câștigătorul serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor de construire.

Având în vedere faptul că noul terminal constituie o construcție nouă, obiectul contractului include execuția tuturor tipurilor de lucrări la obiectivul de investiții, respectiv: lucrări de structură/rezistență, lucrări de arhitectură, lucrări de instalații sanitare, electrice, termice, HVAC, gaze, etc., inclusiv furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a dotărilor necesare (utilaje și echipamente tehnologice) aferente acestor instalații.

Valoarea totală estimată a contractului este de 88.997.187 lei fără TVA.

Durata contractului este de 20 de luni, fără a se depăși termenul de 31 decembrie 2023 impus de finanțator pentru finalizarea obiectivului de investiții care face obiectul contractului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus