Oferte locuri de munca top

59 mil euro pentru modernizarea transportului fluvial din Romania

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat investiții de 59 milioane de euro din Fondul de coeziune. Banii vor fi investiți în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

Comisarul Corina Crețu a declarat în legătură cu noul proiect de investiții: „Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine”.

Lucrările vor permite un trafic fluvial mai mare cu aproape 50%, în paralel cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și creșterea nivelului de protecție a zonelor limitrofe în caz de inundații.

Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Cine va reabilita strazile unui sector al Capitalei

Tronsoane de drum vor fi modernizate cu 15 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus