Oferte locuri de munca top

50 mil. euro acordate de BEI pentru finantarea IMM-urilor

Un imprumut de 50 de milioane de euro va fi acordat de Banca Europeana de Investitii (BEI) catre UniCredit Leasing Corporation din Romania. Fondurile sunt destinate pentru finantarea proiectelor promovate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si de intreprinderile cu capitalizare medie din domeniul agriculturii, industriei si serviciilor din Romania.
Se preconizeaza ca cel putin 70% din imprumut va sprijini proiectele IMM-urilor, in timp ce intreprinderile cu capitalizare medie vor beneficia de circa 30% din valoarea imprumutului.
Potrivit domnului Mihai Tanasescu, vicepresedinte al BEI, „fondurile BEI vor facilita accesul IMM-urilor si intreprinderilor cu capitalizare medie romane active in sectoarele agriculturii, industriei si serviciilor din Romania. Imbunatatirea accesului la finantare pe termen lung pentru aceste societati joaca un rol semnificativ in dezvoltarea si diversificarea economiei Romaniei, avand un impact pozitiv asupra cresterii economice si crearii de noi locuri de munca in toata tara, inclusiv in mediul rural.”
O parte din imprumut se va combina cu Facilitatea de finantare a IMM-urilor, un program comun al BEI si al Comisiei Europene care imbina imprumuturile BEI si ajutoarele nerambursabile ale Comisiei pentru a imbunatati capacitatea si infrastructura de creditare pentru IMM-uri.
Acesta este al doilea imprumut acordat de BEI catre UniCredit Leasing Corporation din Romania. Imprumutul anterior, in valoare de 50 de milioane de euro, a fost utilizat in intregime in beneficiul proiectelor IMM-urilor si intreprinderilor cu capitalizare medie.

Sus