Oferte locuri de munca top

50 de cladiri vor fi reabilitate cu 738 mil lei

Au fost alese primele 50 de proiecte care vor primi finanțare prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (liste atașate).

Suma totală alocată este de 738 milioane de lei.

19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare.

Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare.

Odată încheiate aceste contracte, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care are pentru anul 2023 un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament.

Investitii rutiere de circa 11 mil euro, din fonduri judetene

Finanțarea este de 100%, iar locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

 

Sus