Oferte locuri de munca top

5 Trucuri care te ajută să economisești bani la facturile de întreținere iarna asta

Nu mai este mult timp până când iarna își intră cu adevărat în drepturi, iar temperaturile reci atrag după sine și costuri majore la facturile de întreținere. Îți recomandăm 5 trucuri care te vor ajuta să îți menții o temperatură optimă în casă.

Cum sa economisești bani la facturile de întreținere din casă

Facturile la întreținere, apă, lumină, căldură ne pot scoate lunar sume mari de bani din buzunar tocmai pentru că nu ne pregătim corespunzător înainte de sezonul rece. Pentru un plus de economie, iată ce trebuie să faci!

Instalează-ți o centrală termică. Chiar dacă vei spune că investiția inițială este mult prea mare, pe termen lung vei economisi sume considerabile de bani. Centrala termică funcționează atunci când tu o programezi, la temperatura pe care ți-o dorești, fără să existe pierderi de căldură. Mai mult, există posibilitatea de a-ți achiziționa un termostat care să te ajute să economisești deoarece în momentul în care este atinsă temperatura setată, centrala se oprește. Există o gamă variată de centrale, iar recomandarea noastră este brandul de centrale termice marca Ariston datorită costurilor avantajoase și consumului eficient.

Oprește căldura din casă atunci când ești plecat. Dacă pleci o săptămână în concediu, oprește echipamentul de căldură din casă pentru a nu-ți genera costuri suplimentare. Acest lucru este posibil în cazul centralelor termice, în cazul unui calorifer convențional dintr-un bloc vechi este posibil să nu poți face asta. Setează-ți o temperatură optimă pe care să o ai cât timp ești în casă și mai ales când ești plecat, dacă nu este nevoie de căldură.

Economisește pe timpul nopții. Pentru un somn liniștit și odihnitor, în dormitor nu ai nevoie de o temperatură foarte mare, la fel ca în timpul zilei, spre exemplu. Lasă temperatura mai mică noapte, spre 17-18 grade Celsius. Plus că, toamna deja se trece la vestimentația mai groasă, respectiv la pilota potrivită.

Izolează casa. Chiar dacă stai la bloc sau la casa este foarte important să ai o locuință bine izolată. Izolația te va ajuta să îți menții temperatura optimă în casă. Materialele recomandate sunt vata minerală sau polistirenul. Este foarte important să verifici ferestrele și tocăria casei, pentru că pe acolo e poate pierde o cantitate mare de căldură, dacă acestea nu sunt izolate corect.

Înlocuiește electrocasnicele care sunt prea vechi. Chiar dacă nu vrei să renunți la ele pentru că încă mai funcționează, multe dintre aparatele electrocasnice vechi consumă mult curent tocmai pentru că sunt prea vechi. În prezent, magazinele de specialitate dispun de o serie de electrocasnice, făcute tocmai pentru a economisi consumul, dotate cu tot ce este nevoie pentru a funcționa în condiții de maximă siguranță. Poți începe cu câteva dintre aparatele pe care le folosești cel mai des. Un cuptor electric mai performant, dar care consumă mai puțin, mașină de spălat eficientă sau chiar un frigider corect optimizat

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sus