Oferte locuri de munca top

5 proiecte de infrastructura, aprobate pentru finantare

Cinci proiecte de infrastructură rutieră au primit finanțare în cadrul apelului Acces la finanțare – 2020. În total, doar nouă proiecte au fost aprobate spre finanțare (lista atasata la finalul stirii) din totalul de 35 depuse.

Dintre proiectele depuse, doar 18 au îndeplinit condițiile necesare pentru a intra în etapa evaluării de conținut, în final rămânând doar nouă proiecte aprobate pentru finanțare.

Printre acestea se află următoarele:

* Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Teliu, jud. Brașov;

* Construire pod pe DC37, km 3+2200 (în locul celui existent), peste pârâul Belinul Mare, jud. Covasna;

* Construire pod Ardeleni, jud. Prahova.

Prin acest apel, Programul Dezvoltare locală acordă fonduri autorităților locale pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării investițiilor care să genereze dezvoltare locală și să contribuie la reducerea sărăciei la nivelul unor comunități dezavantajate.

Granturile aprobate vizează pregătirea unor investiții necesare îmbunătățirii infrastructurii rutiere (trei proiecte), modernizării și construcției de poduri (două proiecte), facilitării accesului la educație, prin construirea și reabilitarea de școli și gradinițe (trei proiecte) și modernizarea infrastructurii medicale (un proiect).

Din punct de vedere al distribuției pe arii georgrafice a intervențiilor, două dintre localitățile care vor beneficia de finanțare în cadrul apelului se află în județul Mureș, celelalte șapte localități fiind din județele Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Prahova și Suceava.

Odată cu finalizarea procesului de aprobare, proiectele vor intra în etapa de contractare.

Bugetul total al acestor proiecte este de circa 235.000 de euro, iar granturile aprobate variază între 10.000 și 40.000 de euro.

Proiectele vor primi finanțare prin programul Granturi SEE și Norvegiene 2014 – 2021.

Având în vedere interesul crescut manifestat de autoritățile locale pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul apelului și ținând cont de faptul că finanțarea totală alocată acestuia în anul 2020 (în valoare de 815.152 de euro), nu se epuizează în urma aprobării celor nouă proiecte, FRDS intenționează să deschidă o ultimă rundă de finanțare în cadrul acestui apel, în luna martie 2021.

 

Lista completă a proiectelor aprobate poate fi consultată aici:

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus