Oferte locuri de munca top

49 mil euro vrea sa atraga dezvoltatorul Impact prin piata de capital

Compania de dezvoltări imobiliare Impact din București vrea să atragă o finanțare de 49 milioane de euro prin intermediul pieței de capital.

Ca urmare, a lansat la Bursa de Valori București o ofertă de 350 milioane de actiuni la prețul de 0,7 lei/acțiune, valoarea totală fiind de 245 milioane de lei.

Oferta este tip Plasamentul Privat și se adresează investitorilor calificați, precum și unui număr maxim de 150 persoane fizice sau juridice, inclusiv acționari existenți.

Dacă întreaga ofertă ar fi subscrisă ar însemna o creștere cu peste 22% a numărului actual al acțiunilor Impact.

În prezent, cele 1.575 milioane de actiuni ale Impact Developer &Contractor SA sunt deținute de Gheorghe Iaciu (59,9737%), Adrian Andrici (15,9239%) și, în pachete individuale de mici dimensiuni, de persoane juridice (12,9919%) și persoane fizice (11,1105%)

Atragerea de capital prin noua emisune de acțiuni ca scop susținerea dezvoltării companiei pe următorii 6 ani.

Poate incepe edificarea unui ansamblu cu circa 350 de locuinte

Strategia vizează dezvoltarea de construcții rezidențiale de 1,25 milioane mp, cu o valoare de piață estimată la 1,4 miliarde euro.

Noile proiecte vor fi dezvoltate pe suprafețe mari de teren.

„Începem în forță anul 2022 și intenționăm să capitalizăm momentul excelent în care ne aflăm după ce acționarii au aprobat strategia ambițioasă de dezvoltare pe care le-am propus-o, axată pe proiecte mari și sustenabile”, spune Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

În prezent, Impact deține peste 73 hectare de teren în București, Constanța și Iași, pe care dezvoltă 6 proiecte.

Acționarii companiei au aprobat în vara anului trecut majorarea capitalului social, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu un număr maxim de 775 milioane de acțiuni, în decurs de un an.

Numărul de acțiuni noi cu care se va majora capitalul social în cadrul acestui plasament privat va fi stabilit în funcție de numărul de acțiuni efectiv subscrise.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus