Oferte locuri de munca top

450 mil euro, bani europeni pentru retele de apa si canalizare

Pentru cel mai important proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița a fost semnat contractul de finanțare.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din cadrul Ministerului Investițiilor a semnat cu Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA contractul de finanțare pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița, în perioada 2014-2020”.

Proiectul are o finanțare în valoare de 449.874.319 euro, echivalentul a 2.225.573.246 lei, prevede reabilitarea, extinderea și înființarea de rețele noi de alimentare cu apă și canalizare în 52 de unități administrativ-teritoriale – comune, orașe, municipii – și realizarea de investiții complementare în alte 9 UAT-uri.

Principalul obiectiv este extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în 57 unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița.

Cuantificate în indicatori tehnici, obiectivele proiectului sunt următoarele:

* 300,5 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și 59,9 km de rețea de apă – reabilitată;

* 198 km de conducte de aducțiune extinse și reabilitate;

* 8 stații de tratare nou-construite;

* 11 rezervoare de înmagazinare reabilitate;

* 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile nou-construite.

În ceea ce privește apa uzată, proiectul se va concretiza în înființarea, dar și extinderea rețelelor de canalizare cu 448 km; realizarea unei conducte colectoare de transfer – refulare sub presiune, în lungime de 133 km; construirea a 2 stații de epurare; extinderea a 7 stații de epurare existente. În plus, vor fi înființate un dispecerat regional SCADA și 18 dispecerate locale.

Proiectul va fi implementat până în luna decembrie 2023.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus