Oferte locuri de munca top

40.000 de euro, mita pentru locuințe și terenuri de la Primărie

Locuințe construite prin ANL, locuințe sociale și terenuri aflate în proprietatea Primăriei Sector 5 au fost promise de un angajat de la Protecția Copilului Sector 5, în schimbul a aproape 40.000 de euro, afirmă procurorii DNA într-un rechizitoriu din decembrie 2016.

Geta Carp era, la data faptelor, șef al Serviciului Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sector 5, București.

Deja deținută și condamnată într-o altă speță, Geta Carp a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și pentru comiterea a 10 fapte de înșelăciune.

Potrivit rechizitoriului, între 2011 și 2016, inculpata a pretins de la șase persoane aproximativ 28.000 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Sectorului 5, precum și asupra membrilor din comisia de atribuire a locuințelor de la aceeași primărie, dar și de la cea Generală. Cu toate acestea, Geta Carp i-a convins doar pe patru dintre cei șase. Prin urmare, a primit de la aceștia aproximativ 21.000 de euro și le-a promis că-i va determina pe funcționarii menționați să le faciliteze atribuirea de locuințe și să intabuleze un garaj construit fără autorizație.

„În perioada 2012 – 2016, inculpata Carp Geta, folosindu-se de calitatea de funcționară în cadrul Primăriei Sectorului 5 București sau atribuindu-și în mod mincinos calitatea de funcționară în cadrul Primăriei Municipiului București și în cadrul Autorității Naționale pentru Locuințe, a indus în eroare mai multe persoane cărora le-a promis că le va ajuta să obțină, printre altele: o licență de taximetrie, locuințe construite prin ANL, locuințe sociale, terenuri aflate în proprietatea Primăriei etc. Pentru acest «ajutor» inculpata Carp Geta a primit de la persoanele respective sume de bani cuprinse între 7.000 de lei și 8.000 de euro, în total 35.450 de euro și 12.500 de lei ”, arată procurorii DNA.

Trei dintre inculpații care i-au oferit bani Getei Carp pentru obținerea favorurilor menționate, și-au recunoscut vinovăția și au fost de acord cu aplicarea următoarelor pedepse:

* Suzana Andra Drăghici: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare și se va afla sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani, timp în care nu poate fi aleasă în autorități publice sau în orice altă funcție publică, nu poate ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și nu poate ocupa funcții de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

* Lucian Răcoci și Dorin Racoci: 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare și se vor afla sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni, timp în care vor avea aceleași interdicții precum cealaltă inculpată.

„Inculpata Drăghici Andra Suzana va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Sectorului 5 București, pe o perioadă de 50 de zile. De asemenea, inculpații Răcoci Lucian și Racoci Dorin vor presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul aceleiași instituții pe o perioadă de 60 de zile”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurii anticorupție au mai dispus sechestrul asupra unui imobil și asupra unui autoturism, ambele aparținând inculpatei Geta Carp. Dosarul a fost trimis către Tribunalul București, cu propunerea de a se menține această măsură asiguratorie.

Procurorii DNA mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! Aboneaza-te la newsletter – click aici!

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus