Oferte locuri de munca top

35 de noi statiuni turistice in tara noastra

Încă 35 de comune, orașe și zone turistice din țara noastră vor deveni stațiuni turistice de interes local. Acest statut va permite atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea structurilor de cazare.

Conform unui proiect de act normativ, următoarele localități sunt propuse pentru aprobarea atestării ca stațiuni turistice:

* comuna Barcani, județul Covasna;

* comuna Beliș, județul Cluj;

* orașul Bicaz, județul Neamț;

* zona turistică a comunei Bratca, județul Bihor;

* zona turistică Budureasa-Padiș a comunei Budureasa, județul Bihor;

* zona turistică a municipiului Caracal, județul Olt;

* comuna Ciocănești, județul Suceava;

* comuna Ciumani, județul Harghita;

* zona turistică a orașului Comănești, județul Bacău;

* comuna Coșna, județul Suceava;

* zona turistică Cugir-Șureanu a orașului Cugir, județul Alba;

* orașul Dărmănești, județul Bacău;

* comuna Deda, județul Mureș;

* zona turistică a municipiului Făgăraș, județul Brașov;

* zona turistică a municipiului Fălticeni, județul Suceava;

* orașul Ineu, județul Arad;

* zona turistică a comunei Lupeni, județul Harghita;

* comuna Măguri – Răcătău, județul Cluj;

* comuna Mănăstirea Humorului, județul Suceava;

* comuna Mărgău, județul Cluj;

* comuna Ozun, județul Covasna;

* zona turistică a comunei Pietroasa, județul Bihor;

* zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni, județul Cluj;

* comuna Runcu, județul Gorj;

* comuna Săcuieu, județul Cluj;

* comuna Sălașu de Sus, județul Hunedoara;

* orașul Săliștea de Sus, județul Maramureș;

* zona turistică a orașului Siret, județul Suceava;

* comuna Sugag, județul Alba;

* zona turistică a comunei Șuncuiuș, județul Bihor;

* zona turistică a municipiului Târgu Secuiesc, județul Covasna;

* zona turistică a comunei Vânători-Neamț, județul Neamț;

* comuna Vaideeni, județul Vâlcea;

* zona turistică a municipiului Vulcan, județul Hunedoara;

* comuna Vidra, județul Alba.

Noi spatii de depozitare si de productie, in autorizare

Comuna Barcani, jud. Covasna

Barcani este satul de reşedinţă al comunei cu acelaşi nume din judeţul Covasna. Se află în partea de sud-vest a judeţului, în Depresiunea Întorsura Buzăului.

Comuna Barcani este situată la 55 km distanţă rutieră faţă de reşedinţa de judeţ, Sfântu Gheorghe. De asemenea, se află la 50 km de Braşov şi la 115 km de Buzău.

Comuna Beliș, județul Cluj

Comuna Beliș este o comună de munte, așezată în plin ținut al moților, la o altitudine de 1,125 m.

Localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 622 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 5 stele/margarete, dintre care 393 locuri clasificate la categoriile 3,4 și 5 stele/margarete.

Orașul Bicaz, județul Neamț

Oraşul Bicaz, cunoscut ca „oraşul mării dintre munţi”, situat la poalele Muntelui Ceahlău se întinde pe 148 kmp, având trei sate componente: Izvorul Alb, Potoci şi Secu.

Zona turistică a comunei Bratca, județul Bihor

Comuna Bratca este așezată în frumoasa depresiune Vad – Borod, în vecinătatea Munţilor Pădurea Craiului și a Munților Plopișului, în zona de amonte a Crişul Repede, în partea de est a judeţului Bihor, având în componență satele: Bratca (centrul de comună), Beznea, Damiș, Lorău, Ponoară și Valea Crișului.

În prezent, în localitate există 132 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 44 de locuri clasificate la 3 margarete.

Zona turistică Budureasa-Padiș a comunei Budureasa, județul Bihor

Zona turistică Budureasa – Padiș este situată în comuna Budureasa, în partea de sud-est a județul Bihor.

Zona turistică Budureasa-Padiș s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 146 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 3 stele/margarete, dintre care 80 de locuri clasificate la categoriile 3 stele/margarete.

Zona turistica a municipiului Caracal, județul Olt

Municipiul Caracal este situat în sudul României, la vest de râul Olt, în Câmpia Romanaţilor.

În prezent existând structuri de primire turistică cu o capacitate de 436 de locuri de cazare, din care 377 de locuri la categoria 3, 4 și 5 stele și margarete.

Comuna Ciumani, județul Harghita

Comuna Ciumani este situată în partea central nordică a județului Harghita.

Localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 170 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 3 stele/margarete, dintre care 70 locuri clasificate la categoriile 3 stele/margarete.

Viitoare unitate de productie, cu peste 2 mii mp sc

Comuna Mărgău, județul Cluj

Comuna Mărgău este situată în județul Cluj, alcătuită din șase sate și două cătune.

Comuna este situată într-o zonă montană, dominată de proximitatea Munților Vlădeasa, cu o suprafață totală de 21168 ha, reprezentând 3,17% din suprafața județului Cluj.

În prezent, în localitate există 287 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 208 de locuri clasificate la 3 și 4 margarete/stele.

Zona turistică Valea Drăganului a comunei Poieni, județul Cluj

Zona Valea Drăganului este una dintre cele mai pitorești din țară, situată pe teritoriul comunei Poieni, la limita vestică a județului Cluj, de-o parte și de alta a râului Crișul Repede.

Localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 318 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 5 stele/margarete, dintre care 259 locuri clasificate la categoriile 3 și 4  stele/margarete.

Comuna Săcuieu, județul Cluj

Comuna Săcuieu este situată în partea de vest a judeţului Cluj, în masivul Vlădeasa care face parte din teritoriul Parcului Naţional Munţii Apuseni și este alcătuită din trei localităţi : satul Săcuieu, reşedinţa de comună şi satele aparţinătoare Rogojel şi Vişagu.

În prezent, în localitate există 278 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 203 de locuri clasificate la 3 și 4 margarete/stele.

Zona turistică a comunei Șuncuiuș, județul Bihor

Comuna Șuncuiuș este poziționată în frumoasa depresiune Vad – Borod, în vecinătatea Munţilor Pădurea Craiului, pe cursul mijlociu al Crişului Repede, în partea de est a judeţului Bihor

În prezent, în localitate există 250 de locuri de cazare în unități clasificate, din care 117 de locuri clasificate la 3 margarete.

Comuna Ciocănești, județul Suceava

Comuna Ciocănești este situată în partea nord-vestică a județului Suceava, la aproximativ 855 m altitudine, pe cursul superior al râului Bistrița.

Zona turistică a Orașului Comănești, județul Bacău

Comănești este un oraș în județul Bacău, Moldova, format din localitățile componente Comănești (reședința), Podei și Vermești.

Comuna Coșna, județul Suceava

Comuna Coșna este o comună în județul Suceava, la limita între regiunile istorice Bucovina și Transilvania.

Zona turistică Cugir-Șureanu a orașului Cugir, județul Alba

Cugirul este situat în partea central-vestică a țării, ocupând partea de sud-vest a județului Alba.

Orașul Dărmănești, județul Bacău

Situat în extremitatea vestică a județului Bacău, orașul Dărmănești face parte din Regiunea de dezvoltare Nord-Est, regiune care include județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Comuna Deda, județul Mureș

Comuna Deda este situată în Regiunea Centru a României, în județul Mureș.

Zona turistică a municipiului Făgăraș, jud. Brașov

Municipiul Făgăraș este situat în Transilvania, judeţul Braşov, la 66 km de municipiul Braşov şi 76 km de municipiul Sibiu, pe traseul drumului naţional DN 1.

Zona turistică a municipiului Fălticeni, județul Suceava

Fălticeni este un municipiu în judeţul Suceava, format din localităţile componente Fălticeni (reşedinţa), Şoldăneşti şi Ţarna Mare. Se află în nord-estul României, fiind al doilea centru urban ca mărime al judeţului.

Orașul Ineu, jud. Arad

Orașul este situat în partea de vest a ţării, în unitatea de relief a Dealurilor de Vest la contactul cu Câmpia de Vest, județul Arad.

Zona turistică a comunei Lupeni, județul Harghita

Comuna Lupeni este situate în estul Transilvaniei și este formată din satele Bisericani, Bulgăreni, Firtușu, Lupeni (localitatea reședință de comună), Morăreni, Păltiniș, Păuleni, Satu Mic și Sâncel.

Comuna Măguri-Răcătău, județul Cluj

Comuna se află aproape de Cluj-Napoca, dar totuşi departe de agitaţia oraşului, pe valea Someşului Rece, în partea de sud-vest a judeţului în plină zonă muntoasă, la 40 km de municipiul Cluj Napoca şi la o distanța de 24 km de localitatea Gilău.

Un ansamblu comercial va fi extins cu noi constructii

Comuna Mănăstirea Humorului, județul Suceava

Mănăstirea Humorului este o comună în județul Suceava, Bucovina, România, formată din satele Mănăstirea Humorului (reședința), Pleșa și Poiana Micului. Situată pe Valea Humorului, comuna Mănăstirea Humorului se află la o altitudine de 533 metri.

Comuna Ozun, județul Covasna

Comuna Ozun este situată în partea sudică a judeţului Covasna, este traversată de drumul naţional DN 11 şi de drumul judeţean DJ 103B, precum şi de cursul de apă Râul Negru.

Zona turistică a comunei Pietroasa, județul Bihor

Comuna Pietroasa este amplasată pe malurile Crișului Pietros și a Văii Crăiasa.

Comuna Runcu, jud. Gorj

Comuna Runcu este situată în zona nordică a județului Gorj, în Subcarpații Gorjului. Aceasta se află la 13 km de municipiul Târgu Jiu.

Comuna Sălașu de Sus, jud. Hunedoara

Comuna Sălaşu de Sus este situată în partea de sud-vest a judeţului Hunedoara (Transilvania, România) la 54 km de municipiul Deva şi la 14 km de oraşul Haţeg.

Orașul Săliștea de Sus, jud. Maramureș

Săliștea de Sus este situat aproximativ în centrul Maramureşului istoric, pe Valea Izei, la 50 km de Municipiul Sighetu Marmaţiei şi la 30 km de Borșa.

Zona turistică a Orașului Siret, jud. Suceava

Situat în extremitatea nord estică a județului Suceava, sub Obcinile Bucovinei, Orașul Siret se întinde de a lungul malului drept al râului cu același nume (Siret), aflându-se în imediata apropiere de intrarea sa pe teritoriul României. Orașul Siret are în administrație două sate: Mănăstioara și Pădureni.

Comuna Sugag, jud. Alba

Comuna Șugag este cea mai sudică comună a judeţului Alba. Este situată în partea estică a Munților Şurianu, pe cursul mijlociu al râului Sebeş.

Ansamblu de 11 hale, in pregatire langa Bucuresti

Zona turistică a municipiului Târgu Secuiesc, jud. Covasna

Municipiul Târgu Secuiesc este orașul cel mai estic al Bazinului Carpatic, fiind centrul vechiului Scaun Kézdi. Este un oraș fermecător în valea Râului Negru, în partea de sud-est a Transilvaniei. Este traversat de DN11 Brașov – Bacău. Din centru se ramnifică DN11B, care leagă orașul Târgu Secuiesc de Miercurea Ciuc.

Zona turistică a comunei Vânători-Neamț, jud. Neamț

Comuna Vânători-Neamţ este situată în nordul județului Neamț, la graniță cu județul Suceava.

Comuna Vaideeni, jud. Vâlcea

Comuna Vaideeni este situată în nord-vestul judeţului Vâlcea, regiunea geografică Oltenia, România, la poalele Munţilor Căpăţânii, în extremitatea nordică a depresiuni subcarpatice Horezu. Teritoriul administrativ al comunei cuprinde un număr de 5 localităţi: localitatea resedinţă Vaideeni si un nr.de 4 sate aparţinătoare: Izvoru Rece, Mariţa, Cornet si Cerna.

Zona turistică a Municipiului Vulcan, jud. Hunedoara

Vulcanul și-a luat denumirea de la Pasul Vâlcan aflat în zona Munților Vâlcan, pas de trecere între Valea Jiului și nordul Olteniei. Vulcanul este mărginit de orașul Aninoasa la est, municipiul Lupeni la vest, comuna Bănița la nord și județul Gorj la sud. Municipiul Vulcan este situat în partea de sud a judeţului Hunedoara, în depresiunea Petroşani, fiind traversat de drumul naţional DN 66 A, care face legătura între Petroşani şi Valea de Peşti.

Comuna Vidra, jud. Alba

Comuna Vidra face parte din Județul Alba, mai precis în partea nordvestică a județului, în inima „Țării Moților”. Comuna cuprinde un număr de 39 sate, răsfirate radial pâna la o distanta de 9-10 kilometri și reşedinţa comunei în satul Vidra.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus