Oferte locuri de munca top

300 mil euro pentru dezvoltari imobiliare in Romania

Fondul de investiții sud-african MAS Real Estate, prezent și în țara noastră prin investiții în dezvoltarea de spații comerciale, a atras 300 milioane de euro prin vânzarea primelor obligațiuni ”verzi”.

Veniturile obținute vor fi utilizate pentru refinanțarea portofoliului operațional din Estul și Centrul Europei și pentru finanțarea unei linii de active imobiliare comerciale sustenabile. Proiectele de investiții sunt situate predominant în România.

Toate activele finanțate din obligațiuni vor primi certificate de eficiență energetică.

O parte din încasări vor fi, de asemenea, investite în proiecte de energie regenerabilă și puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe proprietățile MAS.

Unul dintre investitori este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a subscris o sumă de 25 milioane de euro.

Obligațiunile verzi au o maturitate de 5 ani, cu scadență la 19 mai 2026, iar cuponul anul este de 4,25%.

Moody’s și Fitch au atribuit obligațiunii un rating Ba1 și BB. Portofoliul investitorilor de la MAS include proiecte precum Militari Shopping Centre București, Atrium Mall Arad, Dâmbovița Mall Târgoviște, DN1 Value Centre Balotești, Baia Mare Value Centre, Alba Iulia Mall.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2021

Sus