Oferte locuri de munca top

30 miliarde euro, finanţare privată pentru infrastructura europeană

SONY DSCProiectele cheie de infrastructură europeană vor putea atrage finanţări private de până la 30 de miliarde de euro, potrivit celei mai recente măsuri luate în cadrul programului Connecting Europe Facility de Comisia Europeană.

O delegaţie a CE a semnat un acord prin care Banca Europeană de Investiţii va acorda sprijin financiar de 2 miliarde de euro din bugetul UE pentru instrumente financiare inovative ce vor fi folosite în cadrul Connecting Europe Facility.

Pentru fiecare euro acordat, alţi 15 euro vor fi investiţi din surse private, estimează autorităţile europene.

Acest lucru va duce la investiţii de până la 30 de miliarde de euro, bani privaţi care vor finanţa proiecte cheie din infrastructura de transport, energie şi telecomunicaţii.

Datorită instrumentelor financiare recent aprobate proiectele vor beneficia de un rating crescut al creditelor ceea ce va impulsiona sectorul privat să investească.

“Apelurile pentru Programul CEF Transport 2014 au depăşit cu mult sumele alocate şi multe proiecte nu au putut primi finanţare UE în ciuda calităţii lor. Sunt convinsă că instrumentele financiare ale CEF vor ajuta evitarea acestei situaţii prin atragerea de investitori. Acesta este un nou pas către depăşirea investiţiilor insuficiente din Europa, o prioritate a Comisiei Europene. Sper că multe proiecte de transport vor beneficia de aceste măsuri financiare”, a declarat Violeta Bulc, comisar european pentru Transport.

Sus