Oferte locuri de munca top

30 de proiecte de consolidare primesc 856 mil lei

Au fost selectate încă 30 de proiecte pentru a primi finanțare prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (liste atașate).

Suma totală solicitată este de 856 de milioane de lei.

Mai exact, 15 instituții de învățământ, 8 clădiri administrative, 3 edificii socio-culturale, 2 unități de sănătate și 2 blocuri de locuințe au fost incluse pe lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele necesare.

Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Dolj, Ialomița, Iași, Sibiu, Teleorman, Tulcea și Vaslui.

Acestea se adaugă primelor 50 de proiecte selectate pe 1 martie, în valoare de 738 de milioane de lei.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară pentru încheierea contractelor de finanțare.

Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanțarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziție publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare.

Peste 420 unitati locative noi, propuse intr-o zona turistica

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament.

Finanțarea este de 100%, iar locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus