Oferte locuri de munca top

3 mld euro pentru proiecte de 5.000MW energie solara si eoliana

Schema de finanțare a contractelor pentru diferență (Cfd), în valoare de 3 miliarde de euro, pentru proiecte de 5000MW energie solară și eoliană, a fost aprobată de Comisia Europeană, a anunțat Ministerul Energiei.

Aceste fonduri vor veni din Fondul pentru Modernizare.

5.000MW energie verde (3.000 MW parcuri solare și 2.000MW parcuri eoliene) reprezintă cea mai mare investiție pentru tranziția energetică a României.

Prin contractele pentru diferență, în urma unei proceduri competitive publice și transparente, se va fixa prețul de vânzare a energiei electrice generată de aceste investiții pentru următorii 15 ani.

Cadru juridic oferit de Comisia Europeană facilitează dezvoltarea și implementarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon în sectorul energetic, contribuind la reducerea amprentei de carbon a țării și la combaterea schimbărilor climatice.

Totodată, se creează un mediu atractiv pentru investitorii din domeniul energiei, stimulând astfel investițiile în proiecte de energie verde și tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.

Schema de sprijin prevede două runde de licitație, respectiv în 2024 (prima licitație de 2 GW – constând din 1 GW solar și 1 GW eolian) și în 2025 (restul de 3 GW în a doua licitație, cuprinzând 1,5 GW eolian și 1,5 GW solar).

Patru parcuri fotovoltaice vor fi infiintate cu aproape 33 mil euro

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus